Fotbal: Christian Gyan, câştigător al Cupei UEFA cu Feyenoord, a încetat din viaţă la doar 43 de ani

Fotbal: Christian Gyan, câştigător al Cupei UEFA cu Feyenoord, a încetat din viaţă la doar 43 de ani

Internaţionalul ghanez Christian Gyan, fostul jucător al echipei de fotbal Feyenoord Rotterdam, cu care a câştigat Cupa UEFA în anul 2002, a încetat din viaţă la doar 43 de ani, a anunţat, miercuri, clubul olandez, citat de agenţia EFE.

"Feyenoord a pierdut prin Gyan un fost jucător cu o mare inimă pentru acest club, unul din favoriţii suporterilor şi un om fantastic", a afirmat echipa din Rotterdam într-un comunicat dat publicităţii.

Fostul jucător se lupta de mai multe luni cu un cancer avansat.

Gyan a ajuns la Feyenoord la vârsta de 17 ani şi, după un sezon petrecut la Excelsior, a revenit la prima echipă a lui Feyenoord unde a jucat până în 2006.

El a câştigat campionatul în 1999 şi a atins apogeul carierei sale la finele sezonului 2001-2002, când a câştigat Supercupa Olandei şi Cupa UEFA.

În finala competiţiei continentale, cu Borussia Dortmund (3-2), Gyan a jucat alături de Robin van Persie, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa foto: Eredivisie / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...