Fotbal: Christoph Daum - Avem șansa să ne dovedim calitățile în fața unei echipe de nivel înalt, Polonia

Fotbal: Christoph Daum - Avem șansa să ne dovedim calitățile în fața unei echipe de nivel înalt, Polonia

Selecționerului echipei naționale de fotbal a României, germanul Christoph Daum, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la Mogoșoaia, că tricolorii au șansa de a-și dovedi calitățile în meciul de vineri, în fața unei echipe de nivel înalt, Polonia.

''Cred că acum avem șansa să ne dovedim calitățile în fața unei echipei de nivel înalt, avem șansa să putem arăta că putem concura la acest nivel. Am oferit echipei naționale a României toate informațiile necesare. Am purtat în ultimele zile foarte multe discuții individuale, dar au fost și multe discuții de grup. Sperăm ca acum toate aceste lucruri să se transpună în teren. Am avut și activități de team building pe care eu le consider esențiale în pregătire. Cred până la urmă că împreună cu suporterii români putem face ceva așteptat nu de foarte mulți oameni. Trebuie să fim optimiști, deși știm foarte bine că polonezii au o valoare individuală foarte mare. L-am urmărit recent pe Robert Lewandowski, dar să știți că mai sunt și alți jucători care au un potențial foarte mare. Trebuie să ne creăm mai multe șanse de gol, să avem o bună mișcare în teren a jucătorilor atunci când ei nu sunt în posesia balonului, tocmai pentru a putea să avem în final multe șanse de gol'', a declarat Daum.

Selecționerul s-a arătat surprins de atitudinea negativă a românilor, care pun mereu răul în față: ''Este mereu surprinzător pentru mine că nu vedeți latura pozitivă mai întâi. Nu știu pentru ce puneți mereu în față ideile negative. Trebuie să ne gândim că suntem foarte puternici jucători și suporteri laolaltă. Suporterii pot spune, echipa asta chiar joacă pentru mine, luptă pentru mine. În Germania, când urmează să avem un meci pe teren propriu spunem că trebuie să învingem, în Turcia la fel suporterii susțin echipa. În România se spune trebuie să fim foarte atenți, fanii sunt foarte critici. Eu cred că trebuie să avem încredere în viitor. Eu am încredere în fotbalul din această țară''.

Daum a comentat și situațiile a doi dintre jucătorii convocați la națională.

''Vreau să mai spun niște cuvinte despre Denis Alibec. Știți că el a părăsit lotul lotul, îi doresc numai bine. În situația sa medicală nu avea sens să rămână, acum totul depinde de decizia lui și de decizia clubului. Din punctul meu de vedere, nu este o accidentare atât de gravă. El va putea, în interval de câteva săptămâni, să ajungă la un potențial de sută la sută'', a precizat Daum.

În legătură cu situația în care se află Cristian Săpunaru, care acuză probleme medicale, Christoph Daum a declarat: ''Personal, nu cunosc exact natura accidentării sale, știu că este o afecțiune la nivelul tendonului, probabil o tendinită promovată de numărul mare de jocuri susținute în ultima perioadă de timp. Nu știm acum dacă va fi apt sau nu de joc la meciul cu Polonia, ceea ce știm este că avem un departament medical foarte bun care îl tratează acum''.

Christoph Daum a fost întrebat dacă un rezultat surprinzător ca victoria lui Donald Trump în alegerile pentru postul de președinte al Statelor Unite ale Americii poate reprezenta un impuls și pentru ca jucătorii români să facă o surpriză în fața Poloniei, favorita grupei noastre. ''Nu îmi plac comparațiile de acest gen. După câte am înțeles eu Donald Trump a reușit să activeze factorul emoțional. Sperăm ca și jucătorii din România să poată conta pe acest factor. Pentru un rezultat bun la asemenea meciuri, nu este vorba de noroc, trebuie să muncești peste 95 de minute'', a subliniat Daum.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește vineri 11 noiembrie, de la ora 21,45, pe Arena Națională din Capitală, selecționata Poloniei, într-o partidă contând pentru Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia