Fotbal: Christoph Daum afirmă că demisia sa din funcția de selecționer nu ar fi un pas înainte pentru naționala României

Fotbal: Christoph Daum afirmă că demisia sa din funcția de selecționer nu ar fi un pas înainte pentru naționala României

Selecționerul german al echipei naționale de fotbal, Christoph Daum, a declarat, marți, într-o conferință de presă că o eventuală demisie a sa din funcție nu ar reprezenta un pas înainte pentru reprezentativa României, precizând că jucătorii nu vor deveni brusc mai valoroși în absența lui.

Întrebat dacă ia în calcul demisia în cazul în care România pierde meciul cu Polonia și implicit șansele de a obține calificarea la CM 2018, Daum a răspuns: "În primul rând noi ne gândim să câștigăm în Polonia. Despre celelalte lucruri putem vorbi după meci. În ceea ce mă privește pe mine, dacă demisionez acest fapt este un pas înainte pentru echipa națională a României? Jucătorii vor deveni mai valoroși sau vor apărea unii noi? Răspunsul este "Nu". Problemele vor fi aceleași, însă trebuie să înțelegem că acesta este un proces, iar eu sunt onorat și pe deplin responsabil că fac parte din acest proces. Acest proces nu se va încheia în 10 zile și nici în unul-doi ani, va dura câțiva ani".

Tehnicianul german a afirmat că a avut o ofertă de la un club din zona Arabiei de 2,5 milioane de euro pe care a refuzat-o. "Acum câteva săptămâni am avut o ofertă pe masă pentru 2,5 milioane de euro din zona arabă. Dar eu vă pot garanta că nu voi pleca pentru două milioane în plus în zona arabă, voi rămâne aici. Eu nu alerg după banii din zona arabă, nu este stilul meu. Două milioane sunt mulți bani, dar trebuie să înțelegem că uneori sunt principii și valori care contează mai mult", a precizat Daum.

Echipa națională a României întâlnește la 10 iunie, de la ora 21,45, selecționata Poloniei, la Varșovia, într-o partidă contând pentru preliminariile CM 2018. La 13 iunie, ora 21,00, România va disputa la Cluj-Napoca un meci amical cu Chile.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...