Fotbal: Christoph Daum: Poate vom juca în trei sisteme diferite cu Danemarca

Fotbal: Christoph Daum: Poate vom juca în trei sisteme diferite cu Danemarca

Antrenorul echipei de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că este important ca, pentru meciul cu Danemarca, formația sa să fie mai flexibilă, motiv pentru care poate recurge la mai multe sisteme de joc.

"Această echipă este obișnuită să joace 4-2-3-1. Este important să fim mai flexibili și am lucrat la automatismele tehnice. Vom vedea care sisteme vor fi cele mai bune pentru acest meci. Nu vă pot garanta că vom juca în același sistem. Poate vom juca în trei sisteme diferite, dar sunt multe interpretări care pot decurge din același sistem. Este important să dau echipei o idee despre mai multe posibilități de sisteme, dar nu are sens ca fără antrenament să schimbăm lucrurile în atac sau în apărare. (...) Vom alege un sistem despre care sunt convins că va fi cel mai bun pentru jucătorii pe care îi avem acum, dar, cum am spus, trebuie să ne putem adapta. Vreau ca jucătorii să fie compleți și să fie mai buni', a spus Daum.

Referindu-se la faptul că l-a desemnat căpitan pe Vlad Chiricheș, Christoph Daum a menționat că echipa României are mulți lideri.

'Avem mulți lideri în echipă și Vlad este unul dintre ei. Are multă experiență, este apreciat de grup. Mai sunt Dragoș, Pintilii, Spăunaru și mai sunt mulți jucători care se poartă și pot fi căpitani. Eu am o relație foarte bună cu fiecare dintre ei', a explicat antrenorul echipei României.

La rândul său, căpitanul Vlad Chiricheș a spus că meciul cu Danemarca este unul decisiv.

'Toată săptămâna și chiar înainte să vin m-am gândit că ne așteaptă un meci greu. Este un joc decisiv pentru noi și trebuie să jucăm bine și să câștigăm. Nu trebuie să fie presiune, ci trebuie să fim liniștiți și să jucăm cel mai bun fotbal al nostru. (...) Banderola te împinge să fii un lider pe teren, trebuie să transmiți și celor de lângă tine liniște, forță și cred că asta este cel mai important', a spus Vlad Chiricheș.

România și Danemarca se vor întâlni, duminică seară, de la 21,45, pe Cluj Arena, în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2018.

AGERPRES/ (A-Marius Septimiu Avram, editor: A. Bunescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”