Fotbal: Cifră de afaceri record pentru Bundesliga în sezonul trecut - 4,4 miliarde euro

Fotbal: Cifră de afaceri record pentru Bundesliga în sezonul trecut - 4,4 miliarde euro

Bundesliga, care cuprinde cele 36 de cluburi din primele două ligi ale campionatul profesionist de fotbal al Germaniei, a realizat în sezonul trecut o cifră de afaceri record în istoria sa, 4,42 miliarde de euro, în principal datorită creşterii valorii drepturilor de televiziune, a anunţat Liga Germană de Fotbal (DFL).

În prezent, Bundesliga generează circa 1,1 miliarde euro pe sezon din drepturile TV.

Profitul cluburilor profesioniste a scăzut, totuşi, cu 102 milioane de euro, din cauza creşterii cheltuielilor cu transferurile de jucători.

''Bundesliga se află în general într-o stare foarte bună de sănătate'', a afirmat preşedintele DFL, Christian Seibert, care a subliniat faptul că această creştere a fotbalului profesionist german este de trei ori superioară creşterii economiei naţionale în ultimul deceniu.

Seibert a anunţat, totodată, că în primăvara anului viitor va avea loc o nouă atribuire a drepturilor TV, acţiune la care DFL lucrează de un an.

Bundesliga aproape şi-a dublat veniturile în ultimii şapte ani, ajungând la 3,81 miliarde euro în sezonul 2017-18 la nivel de prim eşalon.

Cluburile au plătit taxe de 1,28 miliarde de euro, iar peste 55.000 de persoane sunt angajate de cluburi şi subsidiarele lor.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante