Fotbal: Cinci cazuri de infectare cu Covid-19 la AS Saint-Etienne, finalista Cupei Franţei

Fotbal: Cinci cazuri de infectare cu Covid-19 la AS Saint-Etienne, finalista Cupei Franţei

Echipa de fotbal AS Saint-Etienne, calificată în finala actualei ediţii a Cupei Franţei, a anunţat că, în urma testării personalului său, au fost depistate cinci cazuri pozitive la noul coronavirus, trei dintre ele în cadrul efectivului său de jucători profesionişti, informează AFP.

"Testele de depistare serologică şi PCR care au fost efectuate miercuri, înainte de reluarea activităţilor grupului profesionist, au scos la iveală cinci cazuri pozitive la Covid-19, inclusiv trei în rândul efectivului profesionist", a explicat AS Saint-Etienne într-un comunicat.

Miercuri au fost testaţi 33 de jucători şi 21 de membri ai staff-ului, în timp ce joi au fost efectuate 38 de teste suplimentare în rândul salariaţilor serviciilor administrative ale căror misiuni au legătură cu sectorul sportiv, a precizat clubul francez.

Conform ASSE, această campanie de depistare "demonstrează că personalele testate pozitiv au contractat virusul în timpul perioadei de izolare, atunci când ele nu au fost în contact unele cu altele".

Persoanele vizate au fost plasate în izolare la domiciliile lor, sub supraveghere medicală şi vor fi supuse unor controale suplimentare în decurs de 24 de ore, a explicat gruparea din Hexagon, care are în prezent sub contract 41 de jucători.

Actualul sezon din campionatul Franţei a fost definitiv oprit din cauza pandemiei. AS Saint-Etienne urmează să dispute finala Cupei Franţei împotriva formaţiei Paris Saint-Germain, la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august.

În Anglia, ţară al cărei campionat a fost reluat miercuri, un singur caz pozitiv a fost detectat cu ocazia ultimei serii de teste în rândul jucătorilor şi membrilor corpului tehnic al cluburilor din Premier League, fiind controlate în total 1.213 persoane.
AGERPPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...