Fotbal: Circa 1.400 de arestări pentru pariuri clandestine în timpul EURO 2020 (Interpol)

Fotbal: Circa 1.400 de arestări pentru pariuri clandestine în timpul EURO 2020 (Interpol)

Circa 1.400 de persoane au fost arestate în cadrul unei operaţiuni împotriva pariurilor clandestine coordonată de Interpol în 28 de ţări, între care şi România, în timpul EURO 2020 la fotbal, a anunţat, marţi, organizaţia poliţistă, citată de agenţiile internaţionale de presă.

Descinderile efectuate de anchetatori în Asia şi Europa au permis confiscarea a 7,9 milioane de dolari (circa 6,7 milioane euro), precum şi a unor computere, telefoane mobile în această operaţiune legată de pariuri cu mize de 465 de milioane de dolari (390 milioane de euro).

''Pariurile clandestine aduc sume importante reţelelor de crimă organizată şi sunt deseori legate de spălarea de bani şi de corupţie'', subliniază Interpol într-un comunicat.

Poliţia din Hong Kong a reţinut nu mai puţin de 800 de suspecţi, printre care şi presupusul şef al unei reţele de pariori controlată de mafia chineză, confiscând 2,7 milioane de dolari şi baze de date despre sute de milioane de pariuri.

În Italia, circa 280 de case de pariuri au fost controlate în timpul competiţiei (11 iunie-11 iulie) şi au fost amendate pentru activităţi ilegale. Cea mai mare parte a fraudelor privesc pariurile online la nivel mondial.

Această a opta ediţie a operaţiunii SOGA (soccer gambling - pariuri pe fotbal) a cuprins Austria, Belgia, Croaţia, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Spania, Elveţia, Regatul Unit, dar şi Azerbaidjanul, Bahrainul, Bruneiul, Cambodgia, China, India, Malaezia, Maldive, Filipine, Singapore şi Vietnamul.

De la iniţierea acestor operaţiuni, au fost arestaţi 19.100 suspecţi, au fost confiscate 63 de milioane de dolari şi au fost închise peste 4.000 de case de pariuri sau platforme care cumulau 7,3 miliarde de dolari în pariuri clandestine, precizează AFP. AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: interpol.int

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…