Fotbal: Clubul Olympique Marseille, oficial vândut omului de afaceri american Frank McCourt

Fotbal: Clubul Olympique Marseille, oficial vândut omului de afaceri american Frank McCourt

Vânzarea clubului de fotbal Olympique Marseille omului de afaceri american Frank McCourt a fost semnată luni la Paris, a anunțat serviciul de comunicare al noului proprietar, informează AFP.

Preluarea puterii de către McCourt și venirea, încă de luni după-amiază, a președintelui pe care acesta l-a ales, Jacques-Henri Eyraud, la sediul clubului din Marsilia, marchează debutul unei noi ere și finalul epocii Louis-Dreyfus, familia care a deținut Olympique Marseille timp de 20 de ani.

Consilierii fostei proprietare, Margarita Louis-Dreyfus, și cei ai echipei McCourt s-au reunit în cabinetul avocaților newyorkezi Sullivan și Cromwell, pe rue Goujon, în apropiere de Champs-Elysees, potrivit cotidianului La Provence.

În același timp, președintele ales de McCourt, omul de afaceri francez Jacques-Henri Eyraud, a preluat funcția la centrul de antrenament La Commanderie, unde a ajuns la ora locală 13,00 într-o moto-taxi, precizează AFP.

El a semnat partea sa de hârtii la Paris înainte de a pleca la Marsilia, unde Eyraud s-a întâlnit cu salariații clubului, începând cu jucătorii.

Era americană a lui Olympique Marseille se deschide cu un mare șantier. Duo-ul McCourt-Eyraud caută în primul rând să întărească structura clubului cu un nou director sportiv și un director însărcinat cu finanțele și marketingul.

Pe plan sportiv, McCourt ar putea încerca să ''ofere'' un jucător de prestigiu în mercato de iarnă și poate un antrenor mai târziu, pentru sezonul următor.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale