Fotbal: Cluburi din Premier League ar putea fi private de jucătorii lor brazilieni la meciurile din weekend

Fotbal: Cluburi din Premier League ar putea fi private de jucătorii lor brazilieni la meciurile din weekend

Cele două cluburi din Manchester, alături de Liverpool, Chelsea şi Leeds United, ar putea fi private în weekend de jucătorii brazilieni pe care au refuzat să-i lase la dispoziţia echipei naţionale pentru meciurile din septembrie, după ce Federaţia braziliană de fotbal (CBF) a confirmat miercuri pentru AFP că a cerut FIFA acest lucru.

Numeroase cluburi din Premier League au refuzat să-şi lase jucătorii la dispoziţia echipelor naţionale din cauza deplasării în ţări din zona "roşie", ceea ce ar fi dus la o carantină de zece zile la întoarcere, din cauza regulilor anti-Covid.

Federaţiile din ţările implicate pot cere ca jucătorii să fie suspendaţi cinci zile la încheierea ferestrei rezervate meciurilor interţări.

Un purtător de cuvânt al Federaţiei braziliene a confirmat pentru AFP că această organizaţie a înaintat FIFA o astfel de solicitare.

Ederson şi Gabriel Jesus la Manchester City, Fred la Manchester United, Alisson, Fabinho şi Roberto Firmino la Liverpool, Thiago Silva la Chelsea şi Raphinha la Leeds ar urma să nu poată fi folosiţi în etapa a 4-a din Premier League, în cazul în care cluburile respectă această măsură.

Măsura fiind valabilă până pe 14 septembrie, Fred şi Thiago Silva ar putea rata şi primul meci din Liga Campionilor pentru echipele lor.

În schimb, CBF nu a formulat o asemenea cerere în legătură cu Richarlison, atacantul lui Everton, deoarece acest club l-a lăsat pe jucător să participe la JO de la Tokyo, unde Brazilia a câştigat medalia de aur.

Aston Villa a ales să-i lase pe Emiliano Martinez şi Emiliano Buendia să joace pentru Argentina în primele două din cele trei meciuri din această lună din preliminarii, în timp ce Cristian Romero şi Giovani Lo Celso, de la Tottenham, s-au alăturat naţionalei fără să aibă acordul clubului, ce intenţionează să-i sancţioneze când se vor întoarce.

Prezenţa lor pe teren a dus la oprirea meciului cu Brazilia la câteva minute după lovitura de începere, când responsabili ai autorităţilor sanitare au cerut plasarea lor imediată în carantină fiindcă au încălcat protocolul anti-Covid.

Şi alte federaţii, precum cele din Paraguay, Mexic sau Chile, ar fi înclinate să urmeze exemplul Braziliei. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...