Fotbal: Cluburile cu datorii din Liga I vor fi sancționate cu retrogradarea, conform modificărilor manualului de licențiere

Cluburile din Liga I care vor acumula datorii către angajați sau către bugetul de stat vor fi sancționate din nou cu retrogradarea, conform noilor modificări aduse luni manualului de licențiere de către Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Sancțiunea cu retrogradarea pentru neîndeplinirea criteriului financiar a fost în vigoare până la 10 noiembrie 2014. La acea dată, la recomandarea UEFA, Comitetul Executiv al FRF a eliminat sancțiunea cu retrogradarea înlocuind-o cu depunctarea și penalizarea financiară.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat luni, la finalul Comitetului Executiv, că începând cu sezonul 2017-2018 și cluburile din Liga a II-a vor avea nevoie de licență. "Printre noile modificări ale sistemului de licențiere s-a luat în premieră decizia de a se aplica și pentru cluburile din Liga a II-a. Apoi, se va reintroduce criteriul financiar pentru cluburile din Liga I, inclusiv un control al datoriilor către bugetul de stat, nu doar către angajați, și acesta va fi urmat ca sancțiune de refuzul de acordare a licenței. Și s-a mai introdus de asemenea o verificare a pragului de rentabilitate pentru cluburile de Liga I, astfel încât să nu ai cheltuieli mai mari decât veniturile", a spus oficialul FRF.

Referitor la faptul că finanțatorul clubului Steaua, Gigi Becali, a anunțat că i-a propus lui Gheorghe Hagi să candideze la alegerile pentru președinția FRF, Burleanu a afirmat: "În 2018 vor fi alegeri, mă bucur că vor fi mai mulți candidați. Eu sigur voi candida în 2018. Oricum, în toate actele domnul Becali nu se regăsește printre acționarii clubului Steaua. E un om în anturajul clubului, dar nu e patron. Când lucrezi prin interpuși mi se pare că este o chestie așa, foarte ciudată", a menționat Burleanu.

Acesta a precizat că îi va face un cadou frumos selecționerului României, Christoph Daum, cel care azi a împlinit 63 de ani, dar a adăugat că nu va discuta cu el la întâlnirea de miercuri despre prelungirea contractului. "Domnul Daum e plecat, miercuri va reveni la București și vom avea grijă să îi facem un cadou frumos. În întâlnirea de miercuri nu vom vorbi despre prelungirea contractului", a spus Burleanu.

Conform președintelui Răzvan Burleanu, pentru meciul România — Polonia (11 noiembrie), programat pe Arena Națională în cadrul preliminariilor CM 2018, s-au vândut deja 30.000 de bilete. "Aproape 30.000 de bilete au fost vândute, e o solicitare foarte mare și ne așteptăm ca stadionul să fie plin pentru a-l transforma într-un avantaj pentru prima reprezentativă", a adăugat el.

AGERPRES (editor: Marius Țone)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!