Fotbal: Cluburile din Bundesliga au investit o sumă record pentru transferuri

Fotbal: Cluburile din Bundesliga au investit o sumă record pentru transferuri

Cluburile din prima divizie a campionatului Germaniei au investit o sumă record, de 705 milioane de euro, pentru a transfera 159 de fotbalişti în perioada de mercato ce s-a încheiat luni, a calculat DPA.

Precedentul record, de 577 milioane de euro, data din 2017. Potrivit DPA, veniturile din transferuri obţinute de cluburi s-au ridicat la 657 de milioane de euro.

Acest bilanţ nu ţine cont de împrumuturile jucătorilor şi de posibile bonusuri. 27 de jucători au fost împrumutaţi, printre ei un nume greu ca Philippe Coutinho, pentru care Bayern Munchen a plătit Barcelonei în jur de 8,5 milioane de euro.

Coutinho ar putea deveni anul viitor primul jucător din Bundesliga care costă peste 100 de milioane de euro, dacă Bayern va activa opţiunea de cumpărare, de circa 120 de milioane de euro.

Transferurile de anvergură sunt din ce în ce mai frecvente în alte ţări. Atletico Madrid a investit 126 de milioane de euro pentru tânărul portughez Joao Felix, venit de la Benfica. Suma este cu 6 milioane de euro mai mare decât cea obţinută de Atletico din vânzarea lui Antoine Griezmann la Barcelona.

În Bundesliga, cel mai mult au cheltuit principalele două cluburi, Borussia Dortmund (137 milioane) şi Bayern, campioana ultimelor şapte sezoane (130 milioane euro). La polul opus, nou-promovata Paderborn a cheltuit doar 150.000 de euro pentru achiziţia de jucători.

Din vânzarea de jucători cel mai mult au câştigat Eintracht Frankfurt (141,5 milioane euro) şi Dortmund (130,5 milioane).

Cel mai scump fotbalist cumpărat în această vară este fundaşul Lucas Hernandez, adus de Bayern de la Atletico Madrid în schimbul a 80 de milioane de euro, record pentru Bundesliga. Cea mai mare sumă obţinută din vânzarea unui jucător o reprezintă cele aproximativ 60 de milioane de euro intrate în conturile lui Frankfurt după transferul lui Luka Jovic la Real Madrid.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...