Fotbal: Cluburile din Bundesliga au investit o sumă record pentru transferuri

Fotbal: Cluburile din Bundesliga au investit o sumă record pentru transferuri

Cluburile din prima divizie a campionatului Germaniei au investit o sumă record, de 705 milioane de euro, pentru a transfera 159 de fotbalişti în perioada de mercato ce s-a încheiat luni, a calculat DPA.

Precedentul record, de 577 milioane de euro, data din 2017. Potrivit DPA, veniturile din transferuri obţinute de cluburi s-au ridicat la 657 de milioane de euro.

Acest bilanţ nu ţine cont de împrumuturile jucătorilor şi de posibile bonusuri. 27 de jucători au fost împrumutaţi, printre ei un nume greu ca Philippe Coutinho, pentru care Bayern Munchen a plătit Barcelonei în jur de 8,5 milioane de euro.

Coutinho ar putea deveni anul viitor primul jucător din Bundesliga care costă peste 100 de milioane de euro, dacă Bayern va activa opţiunea de cumpărare, de circa 120 de milioane de euro.

Transferurile de anvergură sunt din ce în ce mai frecvente în alte ţări. Atletico Madrid a investit 126 de milioane de euro pentru tânărul portughez Joao Felix, venit de la Benfica. Suma este cu 6 milioane de euro mai mare decât cea obţinută de Atletico din vânzarea lui Antoine Griezmann la Barcelona.

În Bundesliga, cel mai mult au cheltuit principalele două cluburi, Borussia Dortmund (137 milioane) şi Bayern, campioana ultimelor şapte sezoane (130 milioane euro). La polul opus, nou-promovata Paderborn a cheltuit doar 150.000 de euro pentru achiziţia de jucători.

Din vânzarea de jucători cel mai mult au câştigat Eintracht Frankfurt (141,5 milioane euro) şi Dortmund (130,5 milioane).

Cel mai scump fotbalist cumpărat în această vară este fundaşul Lucas Hernandez, adus de Bayern de la Atletico Madrid în schimbul a 80 de milioane de euro, record pentru Bundesliga. Cea mai mare sumă obţinută din vânzarea unui jucător o reprezintă cele aproximativ 60 de milioane de euro intrate în conturile lui Frankfurt după transferul lui Luka Jovic la Real Madrid.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”