Fotbal: Comisia Europeană nu are competenţa de a bloca noua Super Ligă (comisar UE)

Fotbal: Comisia Europeană nu are competenţa de a bloca noua Super Ligă (comisar UE)

Comisia Europeană nu are competenţa de a bloca naşterea Super Ligii, competiţia privată iniţiată de douăsprezece cluburi disidente, pentru a înlocui actuala Ligă a Campionilor la fotbal, a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedintele comisiei, citat de AFP.

"Nu este de competenţa Comisiei. Europa recunoaşte de mulţi ani dreptul federaţiilor şi al UEFA de a lua decizii într-o manieră autonomă", a declarat Schinas, comisar însărcinat cu protejarea modului de viaţă european (Cultură, Educaţie), într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Il Messaggero.

Acesta a răspuns întrebării: "Care sunt instrumentele Comisiei pentru blocarea unui proiect atât de puternic şi ambiţios?".

"Ele (UEFA şi federaţiile naţionale de fotbal - n.red.) sunt cele care trebuie să găsească soluţii la aceste probleme", a adăugat oficialul european.

"Noi trebuie să apărăm un model european de sport bazat pe valori, pe diversitate şi incluziune. Nu se pune problema unei rezervări pentru câteva cluburi bogate şi puternice, care doresc să rupă legăturile" cu federaţiile naţionale, a scris luni Schinas pe contul său de Twitter.

Un grup de douăsprezece cluburi, cu Real Madrid, FC Barcelona, Liverpool şi Manchester United în frunte, au anunţat că vor să dinamizeze fotbalul de pe Bătrânul Continent prin crearea unei competiţii private, care să facă concurenţă Ligii Campionilor organizată de UEFA.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...