Fotbal: Comitetul Executiv al FRF a respins propunerea de prelungire a play-out-ului Ligii I

Fotbal: Comitetul Executiv al FRF a respins propunerea de prelungire a play-out-ului Ligii I

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a respins luni propunerea de extindere a sezonului competiţional până în 18 august făcută de Liga Profesionistă de Fotbal, for care trebuie să comunice FRF dacă preferă ca barajul de promovare/menţinere să se dispute într-o singură manşă sau în două.

"A existat o propunere din partea de LPF de prelungire a sezonului competiţional până în 18 august, cu baraj de promovare/ menţinere în Liga I în 21 august. A fost respinsă această propunere. S-a avansat o altă variantă pentru a fi discutată de LPF cu cluburile din play-out, dacă îşi doresc ca meciurile de baraj să se dispute în 9 şi 12 august sau în 12 august să se dispute barajul într-o singură manşă. Astăzi sau mâine LPF va discuta cu cluburile şi ne va comunica un răspuns. Toate cele 6 cluburi din play-off-ul Ligii a II-a nu au fost de acord cu prelungirea sezonului competiţional dincolo de data de 5 august. Mai mult de atât, 6 cluburi din play-out au trimis scrisori prin care susţin că nu sunt de acord cu prelungirea sezonului după data de 5 august", a declarat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Întrebat dacă Dinamo poate disputa meciurile restante într-un timp atât de scurt, Burleanu a spus: "La această întrebare poate răspunde LPF, care trebuie să ne transmită un răspuns pe care să-l putem transpune într-o decizie de Comitet Executiv. În momentul de faţă vedem echipa Dinamo revenind mult mai devreme decât cele 14 zile necesare, ceea ce înseamnă un risc destul de mare pentru aceşti jucători. Sănătatea lor poate fi pusă în pericol. LPF va consulta din nou cluburile şi în funcţie de răspunsul acestora vom stabili dacă barajul se va disputa în dublă manşă sau într-o singură manşă, în 12 august. Şi în funcţie de asta ne vom asuma o altă decizie, ce se va întâmpla cu echipele care retrogradează şi ce clasament se va folosi".

În afara partidei cu FC Viitorul, programată miercuri, 5 august, pe teren propriu, în ultima etapă a play-out-ului, Dinamo mai are 5 meciuri restante după cum urmează: Dinamo - Chindia (etapa a 3-a), FC Hermannstadt - Dinamo (etapa a 4-a), Chindia - Dinamo (etapa a 10-a), Dinamo - FC Hermannstadt (etapa a 11-a) şi Sepsi OSK - Dinamo (etapa a 12-a).

Din cauza numărului mare de jucători infectaţi cu noul coronavirus şi a regulamentului de izolare impus de autorităţi în astfel de cazuri, echipa Dinamo nu a putut juca şi ocupă în acest moment penultimul loc în clasamentul play-out-ului Ligii I, cu 24 de puncte.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Marius Ţone, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”