Fotbal: Cosmin Contra (Dinamo) - Mă bucur enorm, după cinci ani ridicăm un trofeu deasupra capului

Fotbal: Cosmin Contra (Dinamo) - Mă bucur enorm, după cinci ani ridicăm un trofeu deasupra capului

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferință de presă, că se bucură enorm pentru câștigarea Cupei Ligii, primul trofeu al grupării alb-roșii după o pauză de cinci ani.

"Am realizat o performanță pentru că după cinci ani putem să ridicăm un trofeu deasupra capului. Mă bucur enorm pentru jucători, mai ales că de când am venit au înțeles că fără muncă și sacrificiu nu poți să câștigi. Sunt un antrenor fericit, un antrenor satisfăcut de munca depusă. Mă bucur că am pus și eu un pic umărul la câștigarea Cupei Ligii, pentru că am fost pe bancă doar la returul semifinalei cu Steaua și în această finală. Meritul este și al fostului antrenor. Nu cred că domnul Andone are nevoie de o medalie, dar a pus destul de mult umărul la câștigarea trofeului", a spus el.

Tehnicianul speră ca finanțatorul Ionuț Negoiță să le acorde bonusuri jucătorilor pentru câștigarea Cupei Ligii. "Băutura în seara asta o va da patronul, pentru că mergem acum la masa organizată de club. Sper să dea. Dacă nu, dau eu băutura, nu e nicio problemă. Sperăm să vină și un bonus pentru acest trofeu, băieții merită și sunt sigur că domnul Negoiță va face un gest care va fi pe placul jucătorilor", afirmat antrenorul.

De asemenea, Cosmin Contra își dorește ca în sezonul următor lotul să fie întărit cu 4-5 jucători pentru a putea accede în grupele Europa League. "Au fost trei luni foarte grele, așa că am și eu nevoie de câteva zile de vacanță. Ținând cont de situația în care era echipa când am venit eu, consider că sezonul este unul destul de bun. Bineînțeles că se putea mai bine, dar cred că este un an reușit. Eu îmi doresc ca toți jucătorii de valoare să rămână și să aducem alți 4-5 la fel de buni. Dacă nu se va întâmpla asta vom suferi, pentru că sunt patru competiții în care vom evolua sezonul viitor. Iar eu sunt foarte ambițios și îmi doresc să ajung în grupele Europa League și fără o întărire a lotului e complicat să realizezi asta. Eu nu cred că am riscat când am prelungit contractul cu Dinamo. Eu am niște clauze în contract și sunt foarte liniștit", a adăugat Contra.

Echipa de fotbal Dinamo a câștigat în premieră Cupa Ligii , după ce a învins în finală formația ACS Poli Timișoara cu scorul de 2-0 (2-0), sâmbătă seara, pe Arena Națională din Capitală. Ambele goluri ale lui Dinamo au fost reușite de atacantul slovac Adam Nemec (minutele 6 și 26). Dinamo va primi un premiu de 400.000 euro pentru câștigarea competiției, în timp ce finalista va fi recompensată cu 175.000 euro.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...