Fotbal: Cosmin Olăroiu, numit oficial antrenor al echipei chineze Jiangsu Suning

Fotbal: Cosmin Olăroiu, numit oficial antrenor al echipei chineze Jiangsu Suning

Tehnicianul român Cosmin Olăroiu a fost numit oficial, miercuri, în postul de antrenor al echipei chineze de fotbal Jiangsu Suning, potrivit site-ului clubului.

Olăroiu (48 ani) îl înlocuieşte la Jiangsu Suning pe celebrul antrenor italian Fabio Capello, care s-a despărţit de club în urma negocierilor dintre cele două părţi. Agenţia Xinhua precizează că Fabio Capello a plecat din motive personale de la Jiangsu.

Totuşi Capello va continua să colaboreze cu clubul din Superliga chineză, dintr-o poziţie de consilier.

Capello, care are în palmaresul său de antrenor titluri de campion în Serie A şi La Liga, precum şi trofee ale Champions League, era al treilea mare tehnician italian din China, alături de Marcello Lippi şi Fabio Cannavaro.

Fabio Capello a preluat-o pe Jiangsu Suning în iunie 2017, când echipa se afla la coada clasamentului şi fusese eliminată de Shanghai SIPG din AFC Champions League.

Venirea lui Capello nu a schimbat spectaculos situaţia la club, care a terminat pe locul 12 în ediţia trecută a Superligii chineze. În actuala stagiune, echipa are o victorie şi două eşecuri după primele trei etape.

Olăroiu ar putea debuta ca antrenor al echipei Jiangsu Suning în meciul de duminică, împotriva formaţiei Tianjin Taida, precizează Xinhua.

Olăroiu are o bogată experienţă în pregătirea echipelor asiatice, antrenând până acum echipe din Arabia Saudită (Al Hilal), Qatar (Al-Sadd) şi Emiratele Arabe Unite (Al-Ain, Al-Ahli), precum şi naţionala Arabiei Saudite. Printre performanţele sale se numără finala Ligii Campionilor Asiei jucată în 2015 cu Al Ahli, pierdută în faţa campioanei Chinei, Guangzhou Evergrande. El a sosit deja la Nanjing, potrivit sursei menţionate.

Cosmin Olăroiu şi-a petrecut şi o parte a carierei de jucător în Asia, la Suwon Samsung Bluewings (Coreea de Sud) şi JEF United Ichihara (Japonia).

Olăroiu nu este primul român care o antrenează pe Jiangsu Suning, Dan Petrescu (2015-2016) reuşind să câştige Cupa Chinei în 2015.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…