Fotbal: Cristiano Ronaldo, cel mai valoros transfer din istoria clubului Real Madrid

Fotbal: Cristiano Ronaldo, cel mai valoros transfer din istoria clubului Real Madrid

Transferul atacantului portughez Cristiano Ronaldo la Juventus Torino, pentru 112 milioane euro, este cea mai valoroasă vânzare realizată de echipa spaniolă de fotbal Real Madrid în întreaga sa istorie, precizează agenţia EFE.

Această tranzacţie depăşeşte cel mai important transfer realizat până acum de Real Madrid, cel al argentinianului Angel Di Maria la Manchester United, pentru 75 milioane euro.

Pe lista celor mai bune transferuri efectuate de madrileni se mai numără cedarea atacantului Alvaro Morata la Chelsea Londra, pentru 66 milioane euro, a germanului Mesut Ozil la Arsenal Londra, pentru 47 milioane, şi a brazilianului Robinho la Manchester City, pentru 43 milioane euro.

Transferul lui Cristiano Ronaldo este al cincilea în topul celor mai valoroase din istoria fotbalului mondial, dominat de cel al brazilianului Neymar de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain, pentru 222 milioane euro.

Acestuia îi urmează cele ale francezului Kylian Mbappe, de la AS Monaco la PSG (180 milioane euro), brazilianului Philippe Coutinho de la Liverpool la Barcelona (125 milioane) şi francezului Ousmane Dembele de la Borussia Dortmund la Barcelona (115 milioane euro).

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus este, totodată, cel mai important din istoria campionatului Italiei, depăşindu-l pe cel efectuat tot de clubul torinez în urmă cu doi ani, când a plătit 90 milioane euro rivalei SSC Napoli pentru atacantul argentinian Gonzalo Higuain.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro