Fotbal: Cristiano Ronaldo, felicitat de Pele după ce a depăşit recordul brazilianului

Fotbal: Cristiano Ronaldo, felicitat de Pele după ce a depăşit recordul brazilianului

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, autorul unui hat-trick pentru Juventus Torino în meciul de la Cagliari (3-1), l-a depăşit pe legendarul Pele în ierarhia golgheterilor all-time, brazilianul transmiţându-i felicitări pe reţele de socializare pentru această performanţă, informează AFP.

Ronaldo, cu un total de 770 de goluri înscrise în partidele oficiale, a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului, chiar dacă acest titlu onorific rămâne obiectul dezbaterilor, din cauza cifrelor divergente furnizate de diferite surse şi a meciurilor luate sau nu în calcul.

Pele a ţinut, totuşi, să-l felicite pe fotbalistul lusitan pentru "că a doborât recordul (său) de goluri în meciul oficiale", respectiv 767 de goluri, conform mai multor surse, un total pe care Ronaldo l-a egalat pe 2 martie.

"Te admir foarte mult şi îmi place să te văd jucând. (...) Singurul meu regret este că nu te pot îmbrăţişa astăzi", i-a scris "Regele", în vârstă d 80 ani, într-un mesaj pe Instagram, unde brazilianul are 5,8 milioane de abonaţi. Pele revendică în continuare, în biografia sa oficială de pe reţeaua respectivă, un total de 1.283 de goluri înscrise pe parcursul carierei sale, în acest total fiind incluse şi meciurile neoficiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”