Fotbal: Cristiano Ronaldo va participa la a cincea Cupă Mondială din cariera sa

Fotbal: Cristiano Ronaldo va participa la a cincea Cupă Mondială din cariera sa

Cristiano Ronaldo, căpitanul selecţionatei Portugaliei, se pregăteşte să participe pentru a cincea oară în cariera sa la Cupa Mondială de fotbal, în urma succesului înregistrat de lusitani în faţa Macedoniei de Nord (scor 2-0), marţi seara la Porto, în finala barajului zonei europene.

Atacantul portughez, în vârstă de 37 ani, se va alătura astfel unui grup select de jucători care au evoluat la cinci turnee mondiale din care fac parte germanul Lothar Matthaeus, mexicanii Rafa Marquez şi Antonio Carbajal şi italianul Gianluigi Buffon.

Argentinianul Lionel Messi se pregăteşte şi el să participe la a cincea Cupă Mondială, după ce Argentina şi-a asigurat calificarea la competiţia din Qatar.

Cristiano Ronaldo are amintiri frumoase legate de stadionul Dragao din Porto, iar victoria de marţi împotriva macedonenilor va figura cu siguranţă pe această listă.

El marcat primul său gol pentru Portugalia chiar pe această arenă, în partida de deschidere a Campionatului European din 2004, împotriva Greciei.

Cinci ani mai târziu, Ronaldo a înscris primul gol recompensat cu Premiul FIFA Puskas, în cursul unui meci pe care l-a disputat cu Manchester United împotriva formaţiei FC Porto, în Liga Campionilor, la finalul căruia echipa sa şi-a asigurat un loc în semifinale.

Mai recent, în semifinala Ligii Naţiunilor 2019, Cristiano Ronaldo a strălucit din nou pe Dragao, marcând un hat-trick împotriva Elveţiei, înainte ca lusitanii să cucerească trofeul în faţa Olandei (1-0).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...