Fotbal: Cupa Spaniei - FC Barcelona, deţinătoarea trofeului, eliminată în optimile de finală

Fotbal: Cupa Spaniei - FC Barcelona, deţinătoarea trofeului, eliminată în optimile de finală

FC Barcelona, deţinătoarea trofeului, a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Spaniei la fotbal, fiind învinsă în deplasare, cu scorul de 3-2, după prelungiri, de Athletic Bilbao, într-o partidă disputată joi seara.

Golurile au fost marcate de Iker Muniain (2, 105+2) şi Inigo Martinez (86) pentru învingători, respectiv Ferran Torres (20) şi Pedri (90+3).

Ferran Torres a înscris cu această ocazie primul său gol în tricoul Barcelonei, după transferul său de la Manchester City.

Liderul din Primera Division, Real Madrid, a acces în schimb în sferturile de finală ale competiţiei, graţie victoriei cu 2-1 după prelungiri înregistrată pe terenul formaţiei Elche.

Gazdele au deschis scorul în minutul 104, prin Gonzalo Verdu (104), însă Real a egalat prin Isco (108), iar apoi a înscris golul calificării prin Eden Hazard (115), într-un moment în care madrilenii se aflau în inferioritate numerică, după eliminarea fundaşului Marcelo (102).

După o călătorie lungă din Arabia Saudită, unde Real Madrid a cucerit duminică Supercupa Spaniei, antrenorul Carlo Ancelotti a preferat să menajeze mai mulţi dintre titularii săi la jocul cu Elche.

Real Madrid şi Athletic Bilbao se alătură celorlalte echipe care aveau deja asigurate biletele pentru sferturile de finală ale Cupei Spaniei: Mallorca, Rayo Vallecano, Valencia, Cadiz, Betis Sevilla şi Real Sociedad.

Rezultate - optimi de finală:
15 ianuarie
Mallorca - Espanyol Barcelona 2-1
Girona - Rayo Vallecano 1-2
Sporting Gijon - Cadiz 2-4, la loviturile de departajare (0-0 după prelungiri)

16 ianuarie
Atletico Baleares (D3) - Valencia CF 0-1
Betis Sevilla - Sevilla FC 2-1

19 ianuarie
Real Sociedad - Atletico Madrid 2-0

20 ianuarie
Elche - Real Madrid 1-2, după prelungiri
Athletic Bilbao - FC Barcelona 3-2, după prelungiri
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...