Fotbal: Dan Alexa a fost prezentat oficial în funcţia de director tehnic al echipei FC Rapid

Fotbal: Dan Alexa a fost prezentat oficial în funcţia de director tehnic al echipei FC Rapid

Antrenorul Dan Alexa a fost prezentat oficial, miercuri, într-o conferinţă de presă, în funcţia de director tehnic al echipei din Liga a II-a de fotbal FC Rapid, el semnând un contract valabil un an şi jumătate cu gruparea giuleşteană.

Preşedintele clubului FC Rapid, Ovidiu Burcă, a declarat că Dan Alexa a fost ales deoarece cunoaşte foarte bine formaţia giuleşteană şi are experienţă în ceea ce priveşte promovarea în Liga I.

"Am decis să facem o schimbare la nivelul băncii tehnice. Am avut o listă scurtă de antrenori, dintre ei am decis să îl alegem pe Dan Alexa, care începând de azi este noul nostru director tehnic şi va fi responsabil de pregătirea şi rezultatele primei echipe a clubului Rapid. El a semnat un contract pe un an şi jumătate. Dan cunoaşte foarte bine Liga a II-a, a promovat de trei ori de aici în Liga I, la fel cum cunoaşte foarte bine şi clubul Rapid. Aici a promovat în 2016, am început atunci colaborarea, doar că eu ulterior am fost îndepărtat. Dan are foarte mare încredere în lotul actual şi ne-a dat şi nouă o linişte, o încredere că putem schimba situaţia actuală. Şi, bineînţeles, că putem rămâne în luptă. Sper că odată cu venirea lui Dan lucrurile să intre pe un făgaş normal şi din punct de vedere al punctelor acumulate. Pentru că dacă prestaţia din punct de vedere tehnic nu a fost una rea, din păcate 2 puncte în 3 meciuri sunt prea puţine", a spus Burcă.

La rândul său, Dan Alexa a afirmat că obiectivul personal este promovarea în Liga I, chiar dacă acesta nu este trecut în contractul semnat cu FC Rapid.

"Am venit cu foarte mult entuziasm. Mulţumesc celor de aici că s-au gândit la mine. Nu este un moment foarte bun, chiar dacă echipa a avut o exprimare bună spre foarte bună şi în unele meciuri i-a lipsit şansa. O să văd în perioada următoare ce se întâmplă, de ce nu s-au obţinut mai multe puncte. Poate să fie o presiune prea mare pe jucători, pentru că sunt mulţi tineri. Obiectivul meu, chiar dacă nu este pe hârtie, este clar promovarea în Liga I. Cred că pot să reuşesc promovarea. Am urmărit multe meciuri ale Rapidului şi consider că exprimarea a fost bună. Sunt jucători cu potenţial aici pentru nivelul ăsta", a precizat tehnicianul.

Antrenorul Dan Alexa (40 de ani) îl înlocuieşte la conducerea tehnică a formaţiei FC Rapid pe Daniel Pancu, demis în urma rezultatelor slabe înregistrate în primele trei etape de la reluarea campionatului Ligii a II-a.

Alexa a mai condus formaţia giuleşteană între 27 august 2015 şi 20 iulie 2016, reuşind promovarea în Liga I. Contractul său cu FC Rapid nu a mai continuat la acel moment deoarece clubul FC Rapid a intrat în faliment în vara anului 2016 şi a fost exclus din Liga I de către Liga Profesionistă de Fotbal. În cariera sa de antrenor, fostul mijlocaş a mai antrenat ACS Poli Timişoara, ASA Târgu Mureş, Concordia Chiajna, Dunărea Călăraşi şi ultima oară, până în 10 octombrie 2019, formaţia Astra Giurgiu.

Conducerea clubului de fotbal FC Rapid a anunţat, marţi, înlocuirea tehnicianului Daniel Pancu (42 de ani) din funcţia de antrenor al echipei, ca urmare a rezultatelor slabe din primele trei etape de la reluarea campionatului Ligii a II-a.

În primele trei meciuri oficiale de la începutul anului, formaţia giuleşteană a obţinut două rezultate de egalitate (0-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele şi 0-0 cu ASU Poli Timişoara) şi o înfrângere (0-1 cu CSM Reşiţa). În prezent, FC Rapid ocupă poziţia a 6-a în clasamentul Ligii a II-a, la 2 puncte de locul 2, ultimul care asigură promovarea directă în Liga I.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...