Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Fotbal: Dan Laurențiu Oproiu, noul medic al echipei naționale a României

Dan Laurențiu Oproiu este, de marți, noul medic al echipei naționale, a anunțat Federația Română de Fotbal, pe site-ul său oficial. Oproiu are 6 ani de experiență ca medic sportiv la Unirea Urziceni și Steaua București, dar s-a format și specializat în sistemul medical din Marea Britanie, unde a și lucrat în ultimii 5 ani, în instituții medicale importante precum University Hospital Coventry, Watford General Hospital și Southampton General Hospital.

Dan Laurențiu Oproiu, în vârsta de 41 de ani, va fi sprijinit de preparatorul fizic Marian Lupu, și îi va avea în staff pe Iulian Mircea (asistent medical principal, fizioterapeut), Toma Vasilescu (fiziokinetoterapeut), Adrian Mîrza (fiziokinetoterapeut), Gabriel Niculescu (kinetoterapeut/masor), Dragoș Paraschiv (kinetoterapeut/masor). De asemenea, Oproiu va coordona și activitatea medicală de la toate celelalte loturi naționale, precizează FRF.

Pe perioada cantonamentului din Italia (18-30 mai), echipa naționala va beneficia și de un psiholog sportiv, Silviu Ioniță, care își desfășoară activitatea și la nivelul loturilor de juniori.

Federația Română de Fotbal a anunțat săptămâna trecută că se desparte de Pompiliu Popescu, medicul echipei naționale, după o colaborare de mai bine de 25 de ani.

''În vârstă de 65 de ani, medicul a ajuns la vârsta pensionării, motiv pentru care contractul său cu FRF a ajuns la final. Neputându-se ajunge la un acord pentru un nou angajament, Federația Română de Fotbal îi mulțumește doctorului Pompiliu Popescu pentru întreaga sa activitate la echipa națională și îi urează succes în proiectele pe care le va întreprinde'', se arăta în comunicatul FRF.

Prin plecarea medicului Popescu, FRF s-a despărțit și de staff-ul acestuia, format din masorii Roger Popovici, Ghiță Păcurariu, Victor Hexan, Ovidiu Blendea și Bogdan Ionescu.

Președintele Comisiei Medicale a FRF, Ion Codorean, a evaluat situația încă de la începutul anului, potrivit comunicatului.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că medicul echipei naționale a României, Pompiliu Popescu era ''una dintre ultimele relicve de corupție și amatorism la nivel de federație''.

Naționala României va debuta pe 10 iunie la EURO 2016, contra Franței, pe Stade de France. Tricolorii vor mai juca în Grupa A cu Elveția (Paris, 15 iunie) și cu Albania (Lyon, 19 iunie). Până atunci naționala va mai disputa trei meciuri amicale, cu RD Congo (Como, 25 mai), Ucraina (Torino, 29 mai) și Georgia (București, 3 iunie).

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

2 VIDEO Înregistrări care vor arunca în aer PSD! RISE Project anunță dezvăluiri fără precedent!

3 VIDEO S-a detonat NUCLEARA! Cum s-a pus la cale LINȘAREA mediatică a șefei DNA!

4 BREAKING! Curtea Supremă, lovitură MORTALĂ pentru CCR? Pică toate deciziile care au UCIS Justiția?

5 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing