Fotbal: Dan Petrescu, prezentat oficial de Al Nasr Dubai

Fotbal: Dan Petrescu, prezentat oficial de Al Nasr Dubai

Fostul internațional român Dan Petrescu, noul antrenor al echipei Al Nasr Dubai, a fost prezentat oficial marți de echipa de fotbal din Emiratele Arabe Unite, relatează portalul Gulf News.

Dan Petrescu (pe 22 decembrie va împlini 49 de ani) îl înlocuiește pe sârbul Ivan Jovanovic, de numele căruia se leagă cel mai important trofeu câștigat de club, Liga Campionilor Golfului, în 2014.

Ivan Jovanovic a plătit pentru rezultatele slabe ale echipei, aflată pe locul 10 în campionat, cu 3 puncte după 5 etape. Al Nasr a fost zdrobită vineri în campionat de Al Wahda (1-5 în deplasare).

''Ivan a fost aici timp de trei ani și jumătate și a făcut o treabă fantastică, a fost cel mai bun antrenor din istoria clubului'', a declarat Petrescu, care are trei trofee în cariera sa de antrenor, titlul de campion în România cu Unirea Urziceni, Supercupa României cu ASA Târgu Mureș și Cupa Chinei cu Jiangsu Suning. Petrescu a fost demis luna trecută de la echipa rusă de ligă secundă Kuban Krasnodar.

''Nu e ușor să înlocuiești un antrenor ca Ivan, presiunea este cu siguranță mare, pentru că echipa a avut succes și dorește să aibă cel puțin aceleași performanțe și în continuare. Dar presiune este peste tot. Am fost în multe locuri și știu că există presiune la fiecare meci, pentru mine primul va fi joi, iar de atunci va începe presiune'', a mai spus Petrescu, a cărui echipa va juca acasă cu Dibba Fujairah.

''Mă bucur mult că sunt aici, e o oportunitate bună pentru mine să lucrez la un club bun, care a avut performanțe. Bineînțeles există probleme și dificultăți, dar sunt aici pentru a ajuta să avem un sezon bun, chiar dacă startul nu a fost reușit'', a adăugat Dan Petrescu, mulțumind conducerii că a avut încredere în el.

Petrescu, fost jucător la Genoa, Chelsea, Sheffield Wednesday, Bradford și Southampton, cu 95 de selecții în naționala României, a subliniat că experiența sa ca jucător este o dovadă a muncii sale actuale ca antrenor: ''Toată lumea care m-a cunoscut ca jucător de nivel înalt, care a dat totul oriunde s-a aflat, știe că și ca antrenor sunt la fel. Am câștigat trofee ca antrenor și ca jucător și mă aflu aici că să câștig meciuri și sper că și trofee''.

''Pentru mine cel mai important lucru este primul meci, clubul vine după patru eșecuri la rând și există niște accidentări și alte probleme. Nu am alt obiectiv decât câștigarea primului meci. Dacă nu credeam că Al Nasr poate depăși această perioadă nu eram aici'', a conchis Petrescu.

În campionatul Emiratelor Arabe Unite mai activează un antrenor român, Cosmin Olăroiu, la Al-Ahli Dubai, clasată în acest moment pe locul 4.

În lotul echipei Hatta, în acest moment pe locul 6, se află Adrian Ropotan și Mihai Răduț. La Ittihad Kalba, acum pe poziția a 11-a, evoluează Mihai Costea.

Dan Petrescu este primul român care o antrenează pe Al Nasr, dar la echipă a mai jucat în 2009, pentru scurt timp, fundașul Ionuț Rada.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...