Fotbal: Danemarca - România 3-1, în preliminariile Campionatului European Under-21

Fotbal: Danemarca - România 3-1, în preliminariile Campionatului European Under-21

Selecționata de tineret a României a fost învinsă de formația similară a Danemarcei cu scorul de 3-1 (3-0), marți seara, la Aalborg, într-un meci din preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21 din 2017. 

Danemarca s-a impus prin golurile marcate de Pione Sisto (10) și Marcus Ingvartsen (35 — penalty, 39) și s-a calificat la turneul final din Polonia. Tricolorii, care au șanse minime de calificare de pe locul al doilea, au marcat prin George Miron (68).

România a făcut o primă repriză foarte slabă, cu numeroase greșeli, individuale și colective, a jucat mai bine după pauză, dar soarta meciului a fost decisă în prima parte.

Extrema stânga daneză Pione Sisto a fost omul începutului de meci, depășindu-l constant pe Hodorogea și creând pericol la poarta lui Cojocaru. Goalkeeper-ul echipei italiene Crotone a apărat șutul lui Sisto din minutul 7, dar trei minute mai târziu a fost învins de jucătorul transferat de Celta Vigo (10), care a marcat din pasa lui Nielsen. Cojocaru s-a evidențiat în alde două situații în fața lui Sisto (25, 44).

Danemarca s-a desprins după o gafă copilărească a lui Nedelcearu, care l-a bruscat fără minge la un corner pe Maxsoe chiar sub ochii arbitrului și gazdele au primit penalty, transformat cu șansă de Ingvartsen (35).

Echipa României a avut o primă acțiune ofensivă notabilă, prin Hodorogea (37), care a pătruns și a trimis un șut-centrare periculos prin fața porții.

Gazdele au marcat al treilea gol, la capătul unui contraatac (39), Lasse Vigen Christensen centrând pentru Ingvartsen, care a îndeplinit o simplă formalitate după ce Cojocaru a ieșit imprecis din poartă.

Tricolorii au fost mai ofensivi, mai insistenți după pauză, iar Ioniță a fost remarcatul primului sfert de oră, cu două șuturi puțin peste poartă (49, 61). Jucătorul Astrei Giurgiu a lăsat echipa României în zece oameni, după ce a primit cartonaș roșu în minutul 64, pentru o intrare brutală și nejustificată la Sisto.

În ciuda acestui fapt, România a reușit să marcheze în inferioritate, prin fundașul George Miron (68), care a reluat sub bară mingea respinsă de portar la lovitura liberă executată de Marin. Același Miron a salvat un gol ca și făcut (77), respingând din plonjon de pe linia porții mingea expediată de Sisto.

România a mai avut două situații notabile până la final, prin Păun (80) și Rotariu (90), însă aceștia au fost impreciși.

Cojocaru (84) a avut o intervenție bună la o minge deviată de Hodorogea spre propria poartă la centrarea lui Sisto.

Danemarca învinsese România cu 3-0 la Giurgiu, în toamna anului trecut.

În celelalte partide de marți, Bulgaria a învins Armenia în deplasare cu scorul de 1-0, iar reprezentativa Țării Galilor a smuls in extremis o remiză pe teren propriu în fața modestei formații a Luxemburgului, 1-1.

În clasament, pe primul loc se află Danemarca, 22 puncte (8 jocuri), urmată de România, 16 p (9 j), Bulgaria, 14 p (8 j), Țara Galilor, 13 p (9 j), Luxemburg, 3 p (8 j), Armenia, 1 p (8 j).

La turneul final din Polonia merg câștigătoarele celor nouă grupe preliminare și alte două reprezentative în urma unor jocuri de baraj. Cele mai bune patru ocupante ale locurilor secunde obțin biletele pentru play-off.

România mai are de jucat un singur meci, cu Bulgaria în deplasare, pe 11 octombrie.

Danemarca — România 3-1 (3-0)
Au marcat: Pione Sisto (10), Marcus Ingvartsen (35 — penalty, 39), respectiv George Miron (68).
Aalborg, Aalborg Stadion
Preliminariile Campionatului European Under-21 din 2017 — Grupa a 5-a
Au evoluat echipele:
Danemarca: 1. Jeppe Hoejbjerg — 2. Frederik Holst, 3. Andreas Maxsoe, 4. Patrick Banggaard, 5. Jakob Blaabjerg (15. Rasmus Nissen, 79) — 11. Casper Nielsen (12. Kristian Pedersen, 85), 8. Lasse Vigen Christensen (căpitan), 6. Christian Noergaard, 7. Pione Sisto — 10. Lucas Andersen (13. Mikkel Duelund, 66), 9. Marcus Ingvartsen. Selecționer: Niels Frederiksen.

Rezerve neutilizate: 16. Thomas Hagelskjaer — 17. Pascal Gregor, 18. Kenneth Zohore, 14. Mikael Uhre.

România: 12. Valentin Cojocaru — 3. Robert Hodorogea, 15. Bogdan Țîru (căpitan), 6. George Miron, 4. Vlad Olteanu — 8. Ionuț Nedelcearu (14. Răzvan Marin, 46), 13. Ovidiu Popescu — 7. Adrian Păun, 16. Alexandru Ioniță II, 10 . Claudiu Bumba (11. Dorin Rotariu, 68) — 9. Alexandru Tudorie (19. Daniel Popa, 79). Selecționer: Cristian Dulca.

Rezerve neutilizate: 1. Laurențiu Brănescu — 5. Deian Boldor, 2. Iulian Cristea, 20. Andreas Calcan.

Arbitru: Davide Massa; arbitri asistenți; Fabiano Preti, Sergio Ranghetti; arbitru de rezervă: Marco Di Bello (toți din Italia)
Cartonașe galbene: Nedelcearu (35), Păun (56), Sisto (74).
Cartonaș roșu: Ioniță II (64).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…