Fotbal: Dario Bonetti, noul antrenor al lui ASA Târgu Mureș

Fotbal: Dario Bonetti, noul antrenor al lui ASA Târgu Mureș

Italianul Dario Bonetti, fost tehnician al lui Dinamo București, a semnat vineri după-amiază contractul de antrenor principal al echipei de fotbal ASA Târgu Mureș, valabil pentru un sezon, cu posibilitate de prelungire, a anunțat site-ul clubului.

Italianul, în vârsta de 54 de ani, va pregăti începând de săptămâna viitoare lotul roșu-albastru.

Un fost cunoscut fundaș central, Bonetti a evoluat la formații de tradiție din Peninsulă, ca Brescia, Sampdoria, AS Roma, Milan, Verona sau Juventus, încheindu-și cariera la SPAL Ferrara. El a jucat 287 de partide în Serie A, a câștigat în 1990 Cupa UEFA, cu Juventus, și a avut și două prezențe în tricoul Squadrei Azzurra.

Cariera de antrenor și-a început-o în 1999, la Sestrese, continuând la Dundee United, Potenza, Sopron, Gallipoli, Juve Stabia, Dinamo București (2009 și 2012) și naționala Zambiei.

"Mă bucur că am semnat cu ASA Târgu Mureș. Pentru mine este o nouă provocare, o luptă din care doresc să ieșim împreună, învingători. Avem mult de muncă, de construit o nouă echipă, dar am văzut că am alături oameni pricepuți, care fac tot posibilul ca echipa să se mențină în prim-plan", a spus Dario Bonetti.

Din staff-ul tehnic va face parte și Claudio Bozzini, antrenor secund. Bozzini, fost portar la formații ca Inter Milano, Cairese, Licata, Carbonia, Potenza, Ravenna, Como, face
echipă de mai mulți ani cu Dario Bonetti.

Noul staff tehnic va fi prezentat, oficial, în cursul săptămânii viitoare, în cadrul unei conferințe de presă.

Tot vineri, clubul ardelean a anunțat că Eduard Stăncioiu va evolua și în sezonul viitor la ASA. Portarul a semnat un nou contract cu formația târgumureșeană, valabil pentru următorii 2 ani. Pentru Stăncioiu va fi al 4-lea sezon în tricoul lui ASA, el fiind unul dintre jucătorii de bază, în jurul căruia se va forma noua echipă.

După Gabi Mureșan, Stăncioiu este un alt jucător de bază care decide să-și continue cariera la ASA.

AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale