Fotbal: Daum - Sunt două opțiuni, să oprim colaborarea acum sau să continui la națională până în 2020

Fotbal: Daum - Sunt două opțiuni, să oprim colaborarea acum sau să continui la națională până în 2020

Selecționerul echipei naționale a României, germanul Christoph Daum, a declarat, marți, după ce a prezentat un raport al activității sale în fața Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, că din punctul său de vedere există două opțiuni: fie întrerupe colaborarea în momentul de față, fie continuă la conducerea primei reprezentative până în 2020.

"Nu depinde de mine ce se va întâmpla. Contractul meu se încheie la finalul acestui an. Am avut discuții interesante cu diferite persoane, inclusiv cu cei din Comisia Tehnică. Marcel Pușcaș a spus că avem două variante, să ne oprim aici și să fie adus un nou antrenor la echipa națională a României sau să continuăm. Au fost discuții de acest gen și acum (n.r. — în Comitetul Executiv), dar cred că președintele Burleanu va asculta aceste comisii și comitete, iar apoi va lua o decizie. Dacă mă întrebați pe mine sunt două opțiuni, să oprim colaborarea chiar acum sau să continuăm împreună până în 2020", a spus el.

Întrebat dacă s-a gândit vreun moment să demisioneze, Daum a răspuns: "Ca antrenor trebuie să fii mereu optimist, dar sunt și situații când apar îndoielile dacă ai luat decizia corectă, dacă puteai face mai mult. Eu sunt mereu într-un proces de autocritică pentru că nu am venit aici doar pentru a avea un loc de muncă, ci pentru a dezvolta nivelul fotbalului românesc și pe de altă parte de a obține cele mai bune rezultate. Dar meciul cu Chile, deși doar un amical, mă face optimist și dă un sens ideii de a rămâne și a contrui aici o echipă nouă, pentru că România are jucători cu potențial. Dar apoi am spus că îmi voi duce contractul până la sfârșit, restul lucrurilor care se pot întâmpla nu pot fi controlate de mine".

Tehnicianul german le-a explicat membrilor Comitetului Executiv al FRF ce a făcut și ce își propune să facă în continuare la conducerea primei reprezentative de fotbal a României. "Este important ca membrii Comitetului Executiv să aibă un feedback în ceea ce privește conceptul meu și modul în care decurge reconstrucția echipei naționale. Este nevoie de răbdare în acest proces, deși știu că toată lumea dorește ca acesta să se fi încheiat ieri. Toată lumea ar fi fost mai mulțumită dacă am fi avut 4 puncte în plus în clasament, dar eu cred în continuare în acest proces de reînnoire a echipei naționale. Le-am explicat membrilor cât de clar am putut și ce intenționez să fac în următoarele luni cu echipa națională", a adăugat el.

În ultima perioadă tot mai mulți oameni de fotbal au solicitat schimbarea din funcție a germanului Christoph Daum, primul selecționer străin al reprezentativei României.

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă, în 10 iunie, de selecționata Poloniei cu scorul de 3-1, pe Stadionul Narodowy din Varșovia, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018. În urma acestui rezultat, România este ieșită practic din cursa calificării, nemaiavând șanse reale nici pentru poziția a doua a grupei. În prezent, prima reprezentativă ocupă după 6 etape locul 4 în clasament, la zece puncte în urma liderului Polonia.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Teodora Oprea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…