Fotbal: Daum - Trebuie să avem o mentalitate ofensivă din prima secundă a partidei cu Danemarca

Fotbal: Daum - Trebuie să avem o mentalitate ofensivă din prima secundă a partidei cu Danemarca

Selecționerul primei reprezentative de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că jucătorii săi trebuie să aibă o mentalitate ofensivă din prima secundă a partidei cu Danemarca, dar fără să se lase descoperiți în apărare.

El a explicat că jucătorii trebuie să atace chiar și în momentele în care nu au mingea. "Mentalitatea ofensivă trebuie să o avem din prima secundă a partide cu Danemarca, până în ultima. Dar întotdeauna trebuie să avem un echilibru. Altfel nu are niciun sens. Le spun întotdeauna jucătorilor să atace, dar asta nu înseamnă că trebuie să se lase descoperiți în apărare. Este foarte important să ai un echilibru. De când am venit aici am spus că trebuie să atacăm chiar și fără minge. Iar jocul ofensiv fără minge înseamnă presing pentru a recupera balonul cât mai repede posibil. Le-am explicat jucătorilor foarte clar că nu există situația de a pierde mingea, ci numai semnalul că trebuie să recupereze mingea. Trebuie să înțelegem acest lucru. Pierderea mingii este semnalul pentru presing, pentru atac. Iar acest lucru trebuie transpus în teren", a spus el.

Întrebat dacă va folosi un sistem de joc cu doi atacanți, antrenorul german a răspuns: "Eu mi-aș dori să am șase atacanți în teren cu Danemarca".

Christoph Daum a menționat că își propune să crească încrederea jucătorilor și în același timp să lucreze cu ei la nivelul automatismelor și sincronizării în teren. "Sunt foarte bucuros de felul în care reacționează jucătorii. Am făcut ieri o analiză tactică a jocului cu Polonia, pentru că după acel meci nu am avut timp, jucătorii au plecat la echipele lor de club. Vrem să le creștem încrederea jucătorilor, să le arătăm că se poate să își îmbunătățească jocul. Ne dorim să avem jucători mai buni la nivel individual, dar în același timp vrem ca și echipa să crească. Am lucrat la nivelul automatismelor și al sincronizării. Avem puțin timp la dispoziție și vrem să acționăm direct asupra acestor puncte pe care le putem îmbunătăți. Este un program încărcat. La intrarea în cantonament este scris "Casa Campionilor". Nu vreau să fie doar un slogan, vreau să vorbim, să arătăm și să ne comportăm ca niște campioni. Eu nu vreau să vorbesc despre rezultat, ci doar despre joc. Dacă jucătorii vor da maximum pe teren atunci vă garantez că toată lumea le va spune 'Bravo' indiferent de rezultat. Dar atunci când dai maximum pe teren, vă garantez că și rezultatul dorit va veni", a precizat Daum.

Tehnicianul susține că nu va alege cei mai buni 11 jucători, ci jucătorii care împreună formează cea mai bună echipă. "Am spus atunci doar un număr. Nu pot să spun exact câți dintre titulari știu, 6,7 sau 8. A fost mai mult un presentiment decât un număr exact. Fiecare jucător are șanse să joace, avem mai multe variante pentru câteva posturi. Ușa este deschisă oricărui jucător pentru titularizare. Poate din afară se vede diferit, dar din punctul meu de vedere nu trebuie să aleg cei mai buni 11 jucători, ci acei jucători care formează cea mai bună echipă. Așa că și acum vom alege jucătorii care împreună reușesc să funcționeze ca o echipă", a menționat Daum.

O decizie în ceea ce îl privește pe atacantul Bogdan Stancu, suspect de fisură la coastă, se va lua joi sau vineri, a anunțat tehnicianul. "Am avut mai multe discuții cu Bogdan Stancu, vom vedea dacă va fi apt pentru meci, ușa îi este deschisă. Noi facem totul pentru ca el să se recupereze cât mai repede. Vom decide joi sau vineri dacă ni se va alătura pentru partida cu Danemarca de duminică", a afirmat Daum.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește, la 26 martie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, selecționata Danemarcei, într-o partidă contând pentru Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public