Fotbal: Dică (FCSB) - Trebuie să fim atenți, Plzen e mai puternică acum decât în preliminariile Ligii Campionilor

Fotbal: Dică (FCSB) - Trebuie să fim atenți, Plzen e mai puternică acum decât în preliminariile Ligii Campionilor

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Nicolae Dică, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că jucătorii săi trebuie să fie atenți în meciul de joi seara cu Viktoria Plzen, din grupele Europa League, deoarece formația cehă este mult mai puternică acum decât în dubla din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor (2-2 la București și 4-1 la Plzen).

"Întâlnim un adversar pe care îl cunoaștem foarte bine pentru că am jucat două meciuri oficiale cu el. Suntem singura echipă care am reușit să îi învingem, din cele 10 meciuri pe care Plzen le-a jucat până acum, șase în campionat și patru în cupele europene. Dar chiar dacă i-am învins ne așteaptă o partidă grea pentru că Plzen este o echipă foarte bună, cu jucători buni de la mijloc în sus care pot face diferența. Este o echipă bună de contraatac, cu jucători de viteză pe benzi. Trebuie să fim atenți. În meciul tur din preliminarii, cei de la Plzen au marcat două goluri pe Arena Națională, dar pe două greșeli mari ale noastre. Noi atunci am înscris de două ori, dar am mai avut 3-4 șanse de a marca. Însă Viktoria Plzen este o echipă mult mai bună acum decât în preliminarii, pentru că jucătorii lor care aveau probleme au revenit. Așa că ei sunt mult mai puternici acum. Dar și noi ne-am întărit. E important să fim concentrați 100%", a spus tehnicianul.

Acesta a adăugat că șansele la victorie sunt egale joi seara, chiar dacă formația sa beneficiază de avantajul terenului propriu. "Șansele sunt egale mâine seară, pentru că suntem echipe de valori apropiate, chiar dacă noi jucăm pe teren propriu. Favoriți la calificarea în primăvara europeană nu suntem, pentru că dacă ne uităm la celelalte cluburi au bugete mai mari ca noi. Toate cele patru echipe au șanse de calificare, pentru că sunt de valori apropiate. Noi ne vom juca șansa și sper să ne calificăm. Este imposibil să câștigăm toate partidele. Important este să ne câștigăm meciurile de acasă și apoi să scoatem cât mai multe puncte în deplasare", a menționat el.

Nicolae Dică susține că FCSB va putea trece peste eșecul cu FC Viitorul din etapa a 9-a a Ligii I de la sfârșitul săptămânii trecute. "Am pierdut din 9 etape un singur meci, cel cu Viitorul. Nu ne așteptam, dar important este să trecem peste aceste momente mai dificile. Într-adevăr, cu Viitorul nu am făcut un joc bun, însă eu am mare încredere în băieți, pentru că știu ce pot să dea. Vom putea trece peste eșecul cu Viitorul. Și după eșecul cu Sporting am venit în campionat și am câștigat 2-0 cu Botoșani. Important este să câștigăm mâine seară și nu cine va da gol sau goluri", a precizat Dică.

Echipa de fotbal FCSB întâlnește, joi, de la ora 22,05, pe Arena Națională din Capitală, formația cehă Viktoria Plzen, într-o partidă contând pentru Grupa G a Europa League.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro