Fotbal: Dinamo a perfectat transferul mijlocaşului spaniol Aleix Garcia

Fotbal: Dinamo a perfectat transferul mijlocaşului spaniol Aleix Garcia

Cluburile de fotbal Manchester City şi Dinamo Bucureşti au ajuns la un acord, luni seara, pentru transferul definitiv al mijlocaşului spaniol Aleix Garcia Serrano (23 de ani) la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare, informează Dinamo pe pagina sa de Facebook .

Transferat de la Villarreal CF la Manchester City în vara anului 2015, Aleix Garcia Serrano a evoluat în carieră pentru Manchester City U23, Manchester City şi apoi, sub formă de împrumut, pentru Girona (Spania) şi Mouscron (Belgia).

Ibericul a adunat 23 de meciuri şi 5 goluri în sezonul trecut, pentru Mouscron, în prima ligă a campionatului din Belgia. A mai jucat două meciuri în Cupa Belgiei.

Aleix Garcia a fost împrumutat la Girona în perioada 1 august 2017-30 iunie 2019 şi a totalizat 51 de meciuri şi 3 goluri în La Liga, în două sezoane competiţionale. Mijlocaşul este originar din zonă, fiind născut pe 28 iunie 1997, la Ulldecona, în Catalonia.

El a jucat 9 partide pentru Manchester City, dintre care 4 în Premier League, 3 în Cupa Angliei şi 2 în Cupa Ligii engleze. A marcat un gol pentru "cetăţeni" în Cupa Ligii, într-o victorie cu Swansea, scor 2-1 pe 21 septembrie 2016.

Garcia are 14 meciuri la loturile naţionale de juniori ale Spaniei: două la Spania U16, 9 jocuri şi un gol la Spania U17, 2 partide şi 2 goluri la Spania U18 şi un meci la Spania U21.

Luni, Dinamo i-a mai transferat pe fundaşul stânga Andrei Radu (CFR Cluj) şi pe fundaşul central senegalez Abdoulaye Ba (Rayo Vallecano).

Dinamo are în lot şi alţi fotbalişti spanioli, portarii Tomas Mejias, Rene Roman Hinojo, fundaşul Ismael Lopez Blanco, mijlocaşii Juan Camara şi Borja Valle Balonga.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: FC DINAMO BUCURESTI /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /