Fotbal: Doi jucători de la Dynamo Dresda, testaţi pozitiv la coronavirus

Fotbal: Doi jucători de la Dynamo Dresda, testaţi pozitiv la coronavirus

Doi fotbalişti ai echipei germane de ligă secundă Dynamo Dresda au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus şi astfel întreaga echipă a intrat într-o carantină de 14 zile, au anunţat, sâmbătă, agenţiile de presă, cu o săptămână înaintea reluării sezonului.

Astfel, Dynamo nu va putea lua parte la meciurile programate în weekend-ul viitor.

''În ultimele săptămâni am depus un efort enorm, atât în termeni de personal, cât şi de logistică, pentru a implementa strict toate măsurile medicale şi de igienă prescrise'', a anunţat directorul sportiv al clubului, Ralf Minge, într-un comunicat.

''Suntem în contact cu autoritate din sănătate şi cu liga germană de fotbal pentru a coordona următorii paşi. E un fapt clar că nu ne vom putea antrena sau participa la meciuri în următoarel 14 zile'', a mai spus Minge.

Clubul nu a dezvăluit numele celor doi fotbalişti infectaţi, care ar fi asimptomatici. Infecţia a fost descoperită după o a treia serie de teste, făcută vineri. Un alt fotbalist a fost testat pozitiv la prima rundă de teste, la începutul lunii.

Jucătorii s-au antrenat în grup joi pentru meciul lor de debut, din 17 mai, cu Hannover, acum amânat.

Guvernul german a dat miercuri undă verde pentru meciurile din primele două ligi de fotbal, iar campionatul german va fi primul campionat de top de pe continent care se va relua, din 16 mai.

Luni, liga germană a anunţat că s-au înregistrat 10 cazuri pozitive din 1.724 jucători şi membri ai staff-urilor testaţi la cele 36 de cluburi din primele două eşaloane.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: www.dynamo-dresden.de


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…