Fotbal: Doi jucători de la Dynamo Dresda, testaţi pozitiv la coronavirus

Fotbal: Doi jucători de la Dynamo Dresda, testaţi pozitiv la coronavirus

Doi fotbalişti ai echipei germane de ligă secundă Dynamo Dresda au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus şi astfel întreaga echipă a intrat într-o carantină de 14 zile, au anunţat, sâmbătă, agenţiile de presă, cu o săptămână înaintea reluării sezonului.

Astfel, Dynamo nu va putea lua parte la meciurile programate în weekend-ul viitor.

''În ultimele săptămâni am depus un efort enorm, atât în termeni de personal, cât şi de logistică, pentru a implementa strict toate măsurile medicale şi de igienă prescrise'', a anunţat directorul sportiv al clubului, Ralf Minge, într-un comunicat.

''Suntem în contact cu autoritate din sănătate şi cu liga germană de fotbal pentru a coordona următorii paşi. E un fapt clar că nu ne vom putea antrena sau participa la meciuri în următoarel 14 zile'', a mai spus Minge.

Clubul nu a dezvăluit numele celor doi fotbalişti infectaţi, care ar fi asimptomatici. Infecţia a fost descoperită după o a treia serie de teste, făcută vineri. Un alt fotbalist a fost testat pozitiv la prima rundă de teste, la începutul lunii.

Jucătorii s-au antrenat în grup joi pentru meciul lor de debut, din 17 mai, cu Hannover, acum amânat.

Guvernul german a dat miercuri undă verde pentru meciurile din primele două ligi de fotbal, iar campionatul german va fi primul campionat de top de pe continent care se va relua, din 16 mai.

Luni, liga germană a anunţat că s-au înregistrat 10 cazuri pozitive din 1.724 jucători şi membri ai staff-urilor testaţi la cele 36 de cluburi din primele două eşaloane.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: www.dynamo-dresden.de

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

5 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?