Fotbal: Dortmund îl vrea pe Adeyemi (Salzburg) ca înlocuitor al lui Haaland

Fotbal: Dortmund îl vrea pe Adeyemi (Salzburg) ca înlocuitor al lui Haaland

Borussia Dortmund şi-a reiterat interesul pentru atacantul german Karim Adeyemi (Salzburg), conform directorului executiv Hans-Joachim Watzke, care însă nu mai doreşte o clauză eliberatorie ca în situaţia norvegianului Erling Haaland, transmite DPA.

Adeyemi este ales pentru a-l înlocui pe starul Haaland, care aproape sigur va pleca în vară prin activarea unei clauze eliberatorii de 75 milioane euro.

''Dacă el vine, noi vom încerca să nu includem o clauză eliberatorie'', a declarat Watzke la un post german de radio. Adeyemi, 20 ani, cu trei selecţii pentru Mannschaft, a disputat 40 de meciuri şi a marcat 21 de goluri în toate competiţiile din acest sezon pentru Red Bull Salzburg, campioana Austriei.

Dortmund a ajuns la un acord financiar cu Salzburg şi îi oferă lui Adeyemi un contract pe cinci ani, dar oficialul german susţine că nu există presiune în definitivarea transferului: ''Jucătorul a dat mai multe semnale că vrea să se alăture lui Dortmund. Trebuie să facem cumva''.

Watzke a refuzat să dezvăluie dacă jucători ca Marco Reus, căpitanul echipei, şi fundaşul Mats Hummels vor primi prelungiri de contract după 2023, când ambii vor avea 34 de ani: ''Vom vedea, nu putem face predicţii. Vom purta discuţii în sezonul viitor. Dar ambii jucători au multe merite avem 100% încredere în ei''.
AGERPRES/(editor: Teodor Ciobanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”