Fotbal: Duckadam - Şansele ca naţionala României să câştige 9 puncte în aceste 3 meciuri sunt aproape zero

Fotbal: Duckadam - Şansele ca naţionala României să câştige 9 puncte în aceste 3 meciuri sunt aproape zero

Fostul portar Helmut Duckadam a declarat, marţi seara, că şansele ca echipa naţională de fotbal a României să câştige 9 puncte în meciurile programate în luna septembrie cu Islanda, Liechtenstein şi Macedonia de Nord, în preliminariile CM 2022, sunt "aproape zero".

"Şansele să câştige 9 puncte din aceste trei meciuri sunt aproape zero. Eu am spus-o de la începutul preliminariilor că ar trebui să construim o echipă pentru următorul Campionat European. Pentru că şansele de a merge la Cupa Mondială sunt aproape nule. Asta pentru că noi chiar dacă reuşim să mergem mai departe, tot mai avem două meciuri de baraj. Din păcate şi eu mă aşteptam la altceva în ceea ce priveşte lotul convocat acum... mă aşteptam să văd o echipă din care să ştim 7-8 jucători la fiecare meci. Mirel Rădoi schimbă însă foarte mult jucătorii, asta e politica lui şi, din păcate, această politică nu a dat rezultate. Şi nu va da cu siguranţă rezultate nici în continuare. Pentru că nu vom reuşi să facem o echipă omogenă. Să luăm exemplul din campionat, CFR Cluj care e o echipă omogenă are maximum de puncte", a afirmat Duckadam, prezent, marţi seara, ca invitat, la evenimentul de lansare a loturilor de handbal ale clubului CSM Bucureşti.

Echipa naţională întâlneşte pe 2 septembrie Islanda (Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik, ora 21:45), pe 5 septembrie Liechtenstein (Arena Naţională - Bucureşti, ora 21:45), iar pe 8 septembrie Macedonia de Nord (Tose Proeski Arena - Skopje, ora 21:45) în preliminariile CM 2022.

Fostul portar nu a fost surprins de revenirea tehnicianului Dan Petrescu la CFR Cluj. "Era de aşteptat să se întoarcă la CFR, pentru că cele mai mari performanţe au fost obţinute cu el pe bancă. Nu ştiu dacă el este un colac de salvare pentru CFR, dar se speră să se facă o figură frumoasă în Europa şi bineînţeles în campionatul României", a spus Duckadam.

Acesta a menţionat că FCSB are nevoie de alte 3-4 transferuri după cel al atacantului Claudiu Keşeru. "Da, transferul lui Keşeru este un plus, dar pe lângă el după părerea mea FCSB mai trebuie să aducă 3-4 jucători cu experienţă. Pentru că s-a văzut că au tineri talentaţi, dar într-un meci precum cel cu CFR sau Craiova apar probleme. Arlauskis nu cred că este o variantă pentru că eu consider că FCSB are portari. Sigur că Vlad a greşit, dar se întâmplă. Eu cred că în momentul acesta echipa în întregul ei ar avea nevoie de un psiholog, pentru că eu cred că este o problemă şi psihică la jucători. FCSB are şanse în continuare la titlu dacă se va întări. Practic dacă facem socoteala, în momentul de faţă ar fi doar şase puncte diferenţă de primul loc... şase puncte pe care le poţi recupera fără probleme în două meciuri în play-off. Arlauskis, Chipciu şi Latovlevici nu cred că sunt soluţii la ora actuală pentru FCSB", a explicat ''eroul de la Sevilla''.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...