Fotbal: Dusan Vlahovic, prezentat de Juventus Torino

Fotbal: Dusan Vlahovic, prezentat de Juventus Torino

Atacantul sârb Dusan Vlahovic a susţinut, marţi, prima sa conferinţă de presă după transferul său la echipa italiană de fotbal Juventus Torino, informează cotidianul L'Equipe.

Cel mai consistent transfer din mercato de iarnă, Dusan Vlahovic a fost prezentat marţi de "Bianconeri". Jucătorul s-a declarat "foarte mândru că s-a alăturat lui Juve, cel mai mare club din Italia".

"Alegerea lui Juventus nu a fost dificilă. Setea de victorie şi de a lupta până la capăt face parte din ADN-ul clubului şi este, totodată, mentalitatea mea", a afirmat Vlahovic în faţa presei.

Dusan Vlahovic va purta la Juventus numărul 7, lăsat de portughezul Cristiano Ronaldo odată cu plecarea sa la Manchester United.

"Eu cunosc presiunea de a purta numărul 7, dar ea există pentru toate numerele la Juventus. Ceea ce contează în mod special, este cum jucăm, nu numărul pe care îl purtăm", a adăugat atacantul.

La Juve, atacantul sârb va regăsi un fost coechipier în persoana lui Federico Chiesa. Cei doi au jucat la Fiorentina timp de două sezoane, între 2018 şi 2020.

"Chiesa mi-a vorbit de Juventus. Noi avem o relaţie magnifică şi sunt trist că va trebui să aşteptăm pentru a juca împreună", a spus Vlahovic. Chiesa s-a accidentat grav la un genunchi şi a fost operat, iar sezonul său este compromis.

Dusan Vlahovic îşi va face, probabil debutul sub culorile lui Juventus în meciul cu Hellas Verona de duminică, în cadrul etapei a 24-a din Serie A.

Juventus Torino a anunţat vineri că a finalizat transferul atacantului sârb Dusan Vlahovic de la Fiorentina, în urma unui acord în valoare 70 milioane euro, plus alte bonusuri.

Vlahovic (22 ani), care a devenit cel mai important transfer din acest mercato de iarnă, a semnat un contract până în iunie 2026 cu ''Bătrâna Doamnă''. Sârbul este golgheter în Serie A, la egalitate de goluri cu Ciro Immobile (17).

Sârbul a devenit cel mai scump transfer din Serie A în mercato de iarnă, depăşind recordul stabilit de AC Milan, la achiziţionarea lui Lucas Paqueta de la Flamengo în 2019 pentru 35 milioane euro.

În sezonul trecut, Vlahovic a marcat 21 de goluri în Serie A şi a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun jucător tânăr din prima ligă italiană. AGERPRES (autor: AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”