Fotbal: Echipele din Liga I, obligate să folosească 2 jucători sub 21 de ani din sezonul 2019-2020

Fotbal: Echipele din Liga I, obligate să folosească 2 jucători sub 21 de ani din sezonul 2019-2020

Echipele de fotbal din Liga I vor fi obligate să folosească în primul unsprezece, din sezonul 2019-2020, minimum 2 jucători sub 21 formaţi la nivel naţional, iar unul dintre aceştia va trebui să fie utilizat pe toata durata partidei, conform unei hotărâri luate, joi, de Comitetului Executiv al FRF.

"Comitetul Executiv a validat decizia Comitetului de Urgenţă privind întărirea centrelor de copii şi juniori ale cluburilor din Liga I. Introducerea regulii privind folosirea unui jucător U21 a dat roade, aşa că am luat decizia introducerii regulii cu doi jucători U21 pentru următoarele două sezoane competiţionale. A fost un vot de unanimitate, adică au votat şi reprezentanţii cluburilor din Liga I, cât şi preşedintele LPF", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la finalul Comitetului Executiv.

De asemenea, cluburile din primul eşalon fotbalistic al României vor fi obligate să aibă în lotul de 25 minimum 10 jucători formaţi la nivel naţional. "Acum doi ani luam decizia ca din 25 de jucători, 8 să fie formaţi la nivel naţional. Pentru noul sezon competiţional numărul va creşte la 10 din 2019. Din 2020 numărul va creşte la 12. Iar din 2021 dintre cei 12 patru trebuie să fie formaţi exclusiv de clubul respectiv. În plus, din 2019-2020 vom începe şi o competiţie pentru juniorii Under 16 din cadrul cluburilor din Liga I pe care o vom susţine din punct de vedere financiar", a menţionat Burleanu.

Cluburile din Liga I au fost obligate de FRF să folosească pe toată durata meciurilor un jucător sub 21 de ani, format la nivel naţional, începând cu ediţia 2016-2017. La momentul respectiv, regula U21 a fost întâmpinată cu reticenţă de reprezentanţii grupărilor din Liga I, aceştia votând împotrivă în Comitetul Executiv al FRF din 22 februarie 2016, susţinând că ea va duce la scăderea competitivităţii campionatului. AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

4 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e