Fotbal: Edi Iordănescu, noul antrenor al echipei CFR Cluj

Fotbal: Edi Iordănescu, noul antrenor al echipei CFR Cluj

Edward Iordănescu a fost numit, vineri, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal CFR Cluj, a anunţat clubul pe site -ul său oficial.

''Mă bucur să fiu din nou aici. Mulţumesc patronatului şi conducerii pentru încrederea arătată. A mai fost un episod acum doi ani şi ceva care s-a terminat mai repede decât ar fi fost normal. Cu toate astea am rămas şi cu lucruri foarte bune şi, nu în ultimul rând, cu un trofeu frumos, primul trofeu pentru mine, de altfel, şi cu o experienţă pe care eu am luat-o constructivă. Am învăţat ca şi din astfel de moment, mai puţin fericite, să ştiu să aleg ce e mai bun. A fost pentru mine singura oară când un club mi-a acceptat unilateral contractul (rezilierea, n. red.), a fost o dezamăgire, m-a afectat, dar am făcut un pas în spate, am mers la un alt club, unde mi s-au oferit suport şi încredere şi acolo am reuşit un proiect istoric, pentru că a fost o performanţă istorică pentru oraş şi pentru club. M-am întors la Cluj pentru că am încredere deosebită în acest grup de jucători, am încredere deosebită că acest club poate să îşi continue traiectoria ascendentă'', a spus Iordănescu după instalarea sa.

''Este un moment extrem de delicat, sunt multe motivele pentru care subliniez acest aspect. Echipa nu traversează din punct de vedere sportiv o perioadă foarte bună, calendarul e extrem de încărcat, sunt cinci jocuri în 18 zile şi foarte puţin timp la dispoziţie. E adevărat că orice antrenor ar prefera ca în pauza competiţională să fie un moment în care să preia o echipă, dar mi-am asumat toate aceste lucruri. Vin cu entuziasm, vin cu energie, vin după un antrenor pe care îl respect şi îl apreciez deosebit de mult, Dan Petrescu, un antrenor care pentru noi cei tineri poate să fie în orice moment un exemplu. Sunt sigur că a avut tot sprijinul patronatului şi toate condiţiile necesare pentru performanţă şi a realizat-o'', a mai spus tehnicianul.

Iordănescu s-a arătat încrezător în perspectivele echipei din Gruia, în ciuda momentului dificil: ''Eu cred că acest club poate să producă în continuare performanţă deosebită şi mi-ar plăcea să o facem împreună în următoarea perioadă''.

Edi Iordănescu şi-a expus obiectivele pe care le are la CFR Cluj, subliniind că are experienţă în ciuda vârstei sale: ''Chiar dacă am 42 de ani, sunt de zece ani antrenor principal şi am plecat de jos, ştiu ce înseamnă liga a treia, liga a doua, liga întâi, proiecte grele. Nu am avut niciun club la care să preiau o echipă şi să o las mai jos decât am luat-o. Întotdeauna am mers în sus, absolut la toate echipele la care am lucrat, traiectoria a fost una pozitivă, însă CFR rămâne un club care îţi oferă posibilitatea, condiţiile necesare, lotul de jucători atât de bun calitativ încât e clar că aspiri la trofee şi eu cred că, având în vedere că s-a ieşit prematur din Cupă, nu ne rămâne decât să ne luptăm până la final cu încredere pentru câştigarea unui nou titlu şi bineînţeles să jucăm această carte, care la prima vedere pare imposibilă, această misiune Elveţia s-o transformăm într-una posibilă şi să încercăm din nou o calificare în primăvara europeană''.

Tehnicianul s-a arătat conştient de problemele cu care se confruntă echipa şi de calendarul foarte încărcat din această lună: ''Am făcut cât s-a putut o analiză, au fost şi foarte multe elemente bune şi foarte bune în trecut pe care eu vreau să le întreţin şi să le consolidez, chiar să le dezvolt în continuare, am identificat şi lucruri, clar rezultatele vorbesc în ultima perioadă, care nu au funcţionat aşa de bine şi care trebuie corectate şi ca orice antrenor care are o filosofie, şi eu cred că sunt un antrenor definit ca stil de lucru şi ca filosofie, să aducem elemente noi pentru ca echipa să devină şi mai puternică şi mai competitivă. Sunt suficient de matur ca să înţeleg momentul, să-l apreciez aşa cum trebuie. Azi a fost primul antrenament şi echipa a fost împărţită în două, cei care au jucat ieri - refacere, ceilalţi au făcut un antrenament. Vor fi jocuri numai din trei în trei zile, va fi foarte greu să intervenim într-o manieră complexă sau agresivă şi atunci vom calcula bine perioada, vom prognoza aşa cum trebuie pentru a putea veni cu mijloacele corecte. E vorba de latura mentală, unde trebuie intervenit, băieţii trebuie să îşi regăsească entuziasmul, energia, să fie conectaţi, să asimileze şi să fim suficienţi de maturi ca să întoarcem situaţia şi să repunem echipa pe o pantă ascendentă. La rândul meu, experienţa pe care o am mă transformă într-un antrenor care ia decizii în urma emoţiilor sau afecţiunilor din trecut. Le-am lăsat în urmă, faptul că m-am întors înseamnă un mesaj clar şi din partea clubului pentru public, am venit cu entuziasm şi ca să continui munca pe care am început-o în trecut''.

În perspectiva primului său meci, cel de duminică, de la Iaşi, Iordănescu a comentat: ''E foarte greu să reuşim să pregătim aşa cum trebuie jocul, avem practic un singur antrenament cu tot lotul la dispoziţie. Vom încerca să fim atenţi, să găsim soluţiile cele mai bune. E foarte important să înţelegem un pic şi adversarul, unul care a oscilat, cu momente foarte-foarte bune, şi jocuri bune, şi rezultate bune, cu momente mai puţin fericite, dar trebuie să mergem să arătăm personalitate în joc, să arătăm că am venit după puncte şi trebuie să reuşim să punem trei puncte în clasament, să marcăm, să ne regăsim tonusul din nou, pentru ca apoi să putem pregăti jocul din Elveţia. Am o singură zi la dispoziţie pentru a încerca să reglăm măcar aspectele emoţionale, ca echipa să intre bine în teren''.

Edi Iordănescu a precizat că ştie marea majoritate a jucătorilor cu care va lucra, pe unii cunoscându-i din scurtul său mandat anterior, iar cu alţii a colaborat la alte echipe.

''Printre avantajele pe care le am aş enumera şi faptul că majoritatea jucătorilor îmi sunt cunoscuţi şi la rândul meu, eu lor. Sunt 10-12 jucători care se aflau când am lucrat data trecută aici, sunt alţii cu care am lucrat, cum ar fi cazul lui Chipciu sau Latovlevici, la Steaua, Mario Rondon şi Luis Aurelio, la Gaz Metan Mediaş, sper ca lucrurile măcar din acest puncte de vedere să intre mai rapid pe traiectorie, în sensul că ne vom familiariza mai uşor. Am încredere că echipa va intra motivată în teren, vom reuşi să luăm trei puncte'', a precizat Iordănescu.

Edi Iordănescu a mai fost antrenorul echipei CFR Cluj între 13 iunie şi 26 iulie 2018. Edward Iordănescu a stat pe banca echipei campioane în doar trei meciuri oficiale, cucerind Supercupa României (1-0 cu Universitatea Craiova), remizând acasă cu FC Botoşani (1-1, în prima etapă a Ligii I) şi pierzând acasă cu Malmo FF (0-1 în prima manşă din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor). Şi în 2018, Iordănescu i-a luat locul lui Dan Petrescu la CFR.

Clubul CFR Cluj a anunţat, luni, rezilierea contractului cu antrenorul principal Dan Petrescu, aflat în funcţie din 22 martie 2019.

În campionatul Ligii I, CFR Cluj ocupă poziţia a treia în clasament, după 11 etape disputate, la 6 puncte în spatele liderului FCSB. Duminică, în etapa a 12-a, CFR Cluj va juca în deplasare cu Politehnica Iaşi (Stadion ''Emil Alexandrescu'' - Iaşi, 18:30).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet

2 Prima prințesă care pozează într-o revistă pentru adulți

3 Încă o „bombă” anti-Iohannis a fâsâit? / Administrația Prezidențială spune că Iohannis nu a cerut „atribuirea unei locuințe”

4 Așa o fi? /

5 „Anul trecut am fost la un bordel de mai multe ori la nişte fete” / Ciudatele mesaje primite de mama profesorului de matematică dat dispărut acum 4 ani