Fotbal: Edward Iordănescu - Mi-e greu să mă despart de CFR Cluj, dar viziunea trebuia să fie comună

Fotbal: Edward Iordănescu - Mi-e greu să mă despart de CFR Cluj, dar viziunea trebuia să fie comună

Antrenorul campioanei României, CFR Cluj, Edward Iordănescu, a explicat într-un interviu pentru Liga Profesionistă de Fotbal, că motivul pentru care a părăsit echipa ardeleană a fost absenţa unei viziuni comune cu conducerea clubului.

"În primul rând, îmi doresc să mă odihnesc un pic, să fiu cu familia, să fiu mai aproape de ai mei. Au fost şapte luni foarte grele, pentru că a fost o miză foarte mare, o responsabilitate la fel de mare. Acum sunt momentele mele, ale familiei mele, să fiu aproape de ea. M-a înţeles familia, iar acum am nevoie să mă regenerez, după care vedem ce poate să urmeze. Dar eu vreau să vă asigur de un singur lucru: pentru mine, prioritate de continuitate a avut CFR Cluj, sută la sută. M-am ataşat de loc, de oraş, de locul meu de muncă, de biroul meu, de băieţi, de echipă ... De ei mi-e cel mai greu să mă despart, vă spun cu sinceritate, lor le sunt extrem de recunoscător pentru tot parcursul şi pentru tot concursul pe care şi l-au dat. Mi-e greu să mă despart de oamenii din Cluj. Mi-aş fi dorit să fiu implicat în reconstrucţia echipei, pentru că va fi nevoie de acest lucru, fiind foarte mulţi jucători la final de contract. Mi-e greu să mă despart de suporteri, cu care chiar dacă n-am interacţionat foarte mult, pentru că nu a fost permis acest lucru, la ultimul joc m-au tratat la cel mai înalt nivel şi pentru asta mi-aş fi dorit să fiu mai departe antrenorul echipei lor. Acum, pentru o continuare a colaborării ar fi fost nevoie ca anumite condiţii să se îndeplinească şi viziunea să fie una comună. Eu ştiu, însă, că la CFR Cluj este un patron care face eforturi majore pentru a susţine condiţii foarte bune la echipă, un preşedinte care tot timpul ştie ce are de făcut, un profesionist desăvârşit, care are în spate oameni inteligenţi, alături de care poate să muncească şi să reconstruiască viitorul echipei. Rămâne de văzut ce ne va oferi Dumnezeu fiecăruia dintre noi!",a declarat Iordănescu.

El a afirmat că din ediţia recent încheiată a Ligii I i-a plăcut faptul că toate echipele din play-off au luptat pentru fiecare punct câştigat.

"Mi-a plăcut că şi echipele de pe locurile patru, cinci şi şase, spre deosebire de alţi ani, s-au luptat pentru fiecare punct şi au luat puncte, au reprezentat obstacole importante pentru cele angrenate în lupta la titlu. În alţi ani, pe echipele care intrau pe ultimele locuri de play-off le-am simţit că se lăsau copleşite un sentiment de auto-mulţumire, de conservare şi că nu mai aveau aceeaşi implicare ca în jocurile de campionat regulat, când îşi doreau foarte tare să-şi îndeplinească obiectivele'', a mai comentat Iordănescu.

''Parte negativă a fost, clar, calendarul. Toţi aşteptăm ca acest produs pe care noi îl oferim să fie unul de calitate, de la presă, televiziuni, suporteri, toată lumea aşteaptă jocuri cu calitate. Ca să oferi calitate îţi trebuie adversitate, intensitate, tonus, trebuie să poţi să alergi, să poţi să te baţi pentru fiecare minge, doar astfel poţi să ridici nivelul calitativ, ritmul de joc, meciul să fie cu puţine întreruperi, să nu fie fragmentat, să se creeze multe situaţii de poartă, să se marcheze. Pentru toate astea trebuie să fi bine din punct de vedere fizic. A fost foarte greu ca jocurile astea, toate cu o miză extraordinară, să le joci din trei în trei zile. Nu ai timp să te recuperezi cum ar trebui, nu ai timp să te regenerezi nici fizic, nici mental, emoţional, nu ai timp să analizezi bine jocurile pe care le-ai avut şi să încerci să corectezi ... Nu mai vorbesc de pregătirea viitorului adversar, care se face într-o cursă contracronometru şi nu la detaliu, cum s-ar fi făcut în condiţii normale", a adăugat tehnicianul.

Edward Iordănescu, 42 de ani, s-a despărţit de CFR Cluj, după câştigarea celui de-al patrulea titlu de campioană consecutiv reuşit de gruparea ardeleană.

El a preluat conducerea tehnică a echipei CFR Cluj la începutul lunii decembrie a anului trecut, după rezilierea contractului cu Dan Petrescu.
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…