Fotbal: Erik Lincar (Universitatea Cluj) - Am realizat ceva măreţ, de azi suntem în Liga I

Fotbal: Erik Lincar (Universitatea Cluj) - Am realizat ceva măreţ, de azi suntem în Liga I

Antrenorul echipei de de fotbal Universitatea Cluj, Erik Lincar, a declarat, duminică seara, că formaţia sa a realizat un lucru măreţ prin promovarea în Liga I, el subliniind faptul că este nevoie de investiţii până la începerea sezonului.

"Am realizat un lucru măreţ, de azi suntem în Liga I şi începem altă muncă. Perioada e scurtă, mai avem o lună şi ceva şi începe prima etapă. Trebuie să ne organizăm foarte bine, Liga I e foarte puternică. Iar Clujul cred că merită o echipă puternică şi va trebuie să facem investiţii cu siguranţă. Dar, în acelaşi timp, îmi doresc să rămână şi o mare parte din jucători", a afirmat tehnicianul la postul Digisport.

"Eu am mai avut trei şanse în cariera de antrenor să promovez, dar nu am reuşit, însă acum, a patra oară, a fost cu succes. Însă nu totul se rezumă doar la mine, băieţii au suferit mult după acuzele de blat (n.r. - de dinaintea barajului cu Dinamo) şi nu cred că ei meritau să se spună că nu îşi apără corect şansele cu Dinamo. Dar sper ca toţi acei oameni care i-au făcut blatişti pe jucători acum să îşi ceară scuze", a adăugat Lincar.

Antrenorul regretă faptul că Dinamo a retrogradat în Liga a II-a pentru prima oară în istoria sa.

"Îmi pare rău pentru Dinamo, deşi pare ciudat să o spună unul care de multe ori a jucat ca adversar pe acest stadion. Dar fotbalul aşa este, până la urmă clubul trebuie să reînvie ca Pasărea Phoenix, nu ai ce să faci. Noi ne-am urmărit interesul şi până la urmă mă bucur pentru toată lumea din Cluj. Sper să vedem un stadion plin în Liga I", a mai spus Lincar.

Dinamo Bucureşti a retrogradat pentru prima oară în istoria sa din Liga I de fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare.

Dinamo, care a evoluat neîntrerupt în primul eşalon din 1948, fusese învinsă în tur de Universitatea cu 2-0.

Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în primul eşalon după o pauză de şapte ani.

Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.
AGERPRES (V, AS-editor: Marius Ţone, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: FC Universitatea Cluj /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…