Fotbal: Everton a anunţat demiterea antrenorului Rafael Benitez

Fotbal: Everton a anunţat demiterea antrenorului Rafael Benitez

Clubul englez de fotbal Everton a anunţat duminică demiterea antrenorului spaniol Rafael Benitez după o serie de rezultate slabe, ultimul fiind eşecul de sâmbătă de pe terenul lanternei roşii Norwich City (1-2), transmite presa internaţională.

"Benitez, care a venit la Everton în iunie 2021, a părăsit clubul cu efect imediat", a indicat Everton într-un comunicat. "O actualizare cu privire la un înlocuitor permanent va fi făcută în timp util", a adăugat gruparea aflată pe locul 15 în Premier League, la 6 puncte de zona retrogradării.

Everton a început bine sezonul, însă a câştigat un singur meci de campionat după luna septembrie, iar după înfrângerea de sâmbătă fanii i-au contestat pe spaniol şi pe şefii clubului.

Everton va căuta acum al şaptelea antrenor în ultimii şase ani.

Rafa Benitez, care a câştigat Liga Campionilor cu Liverpool în 2005, a semnat ls sfârşitul lui uinie un contract pe trei ani cu gruparea de pe Goodison Park.

Numirea lui Benitez a fost controversată, unii fani ai lui Everton opunându-se prezenţei sale pe banca echipei. Benitez a devenit primul antrenor care pregăteşte cele două rivale din oraşul Liverpool din anii 1890, după William Edward Barclay, care a făcut drumul în sens invers.

El a venit în locul italianului Carlo Ancelotti, sub comanda căruia Everton a încheiat sezonul pe locul al zecelea în Premier League.

Rafa Benitez a antrenat-o timp de şase ani pe FC Liverpool, până în 2010, reuşind să-i conducă pe "cormorani" la câştigarea Ligii Campionilor în 2005, înainte de a cuceri Cupa Angliei, în sezonul următor. Tehnicianul iberic le-a mai pregătit-o în Anglia pe Chelsea, cu care a câştigat Europa League în 2013, ca antrenor interimar, şi pe Newcastle United. El a activat ultima oară în China, la Dalian Professional, de care s-a despărţit în luna ianuarie a acestui an.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...