Fotbal: FC Barcelona - PSG, capul de afiş al optimilor Ligii Campionilor

Fotbal: FC Barcelona - PSG, capul de afiş al optimilor Ligii Campionilor

Duelul dintre FC Barcelona şi Paris Saint-Germain deţine capul de afiş al optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate luni, la Nyon.

Barca a fost în optimile de finală ale competiţiei în fiecare an din 2004-2005, câştigând 14 din cele 16 dueluri. Catalanii au pierdut două din primele trei confruntări, cea mai recentă fiind contra lui Liverpool în 2006/07, însă a câştigat ultimele 13, inclusiv dubla cu Napoli în ediţia 2019/20 (1-1 în deplasare, 3-1 acasă).

PSG are în optimi un bilanţ de 4 victorii şi 3 eşecuri. Parizienii au reuşit să întoarcă un eşec cu 1-2 în faţa formaţiei Borussia Dortmund, cu 2-0 pe teren propriu, în ediţia 2019/20, punând capăt unei serii de trei eliminări consecutive.

Ultimul duel direct dintre Barcelona şi PSG, în optimile ediţiei 2016/17 a Champions League, a fost unul memorabil. Francezii au câştigat cu 4-0 în tur, dar Barca a întors scorul pe Camp, 6-1, Neymar (acum la PSG) marcând două goluri.


Foto: (c) Harold Cunningham/ UEFA HANDOUT EPA



Mai reţine atenţia confruntarea dintre Atletico Madrid şi Chelsea, în timp ce Lazio Roma, cu singurul român angrenat în competiţie, Ştefan Radu, va avea o misiune dificilă, contra deţinătoarei trofeului, Bayern Munchen.

Partidele din prima manşă vor avea loc pe 16-17, respectiv 23-24 februarie, iar partidele din manşa secundă se vor juca în zilele de 9-10, respectiv 16-17 martie.

Programul duelurilor din optimi:
Borussia Moenchengladbach - Manchester City
Lazio Roma - Bayern Munchen
Atletico Madrid - Chelsea
RB Leipzig - Liverpool
FC Porto - Juventus Torino
FC Barcelona - Paris Saint-Germain
Sevilla FC - Borussia Dortmund
Atalanta Bergamo - Real Madrid
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?