Fotbal: FC Barcelona, desemnat cel mai bun club al deceniului; Steaua - locul 44 (IFFHS)

Fotbal: FC Barcelona, desemnat cel mai bun club al deceniului; Steaua - locul 44 (IFFHS)

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) a dat publicităţii clasamentul celor mai bune cluburi ale deceniului 2011-2020, dominat de FC Barcelona, în care Steaua Bucureşti (FCSB) ocupă locul 44.

În perioada respectivă, una dintre cele mai bune din istoria sa ca performanţe pe plan intern şi internaţional, FC Barcelona a cucerit numeroase trofee: 6 titluri de campioană a Spaniei, 2 Ligi ale Campionilor, 5 Cupei ale Spaniei, 2 Cupe Mondiale ale Cluburilor, 2 Supercupe ale Europei şi 4 Supercupe ale Spaniei.

Barca s-a impus în clasamentul stabilit de IFFHS cu 2.877 puncte, devansând-o pe marea sa rivală Real Madrid, aflată pe locul secund, cu 2.872 puncte. Pe poziţia a treia se află echipa germană Bayern Munchen, cu 2.594,5 puncte.

Steaua (actuala FCSB) se află pe cea de-a 44-a poziţie, cu 1.504,5 puncte, iar CFR Cluj pe locul 101, cu 1.142 puncte.

Criteriile IFFHS în stabilirea acestei ierarhii au fost performanţele realizate de fiecare club în competiţiile interne şi internaţionale.

De menţionat că FC Barcelona a fost desemnat anterior cel mai bun club al deceniului 2001-2010 de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria