Fotbal: FC Barcelona, eliminată de PSG din Liga Campionilor

Fotbal: FC Barcelona, eliminată de PSG din Liga Campionilor

FC Barcelona a ratat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a remizat în deplasare cu Paris Saint-Germain, 1-1, miercuri seara, în manşa secundă a optimilor.



PSG, finalista ediţiei trecute a competiţiei, a obţinut calificarea graţie victoriei cu 4-1 din tur.



Dacă în prima manşă catalanii au făcut un meci foarte slab şi au înregistrat un rezultat catastrofal, pe ''Parc des Princes'' echipa condusă de Leo Messi a dominat jocul şi a ratat multe ocazii mari de gol.



Barca nu a mai reuşit o ''remontada'' ca în 2017 (de la 0-4 la 6-1), dar jocul din prima repriză a impresionat şi chiar a dat speranţe că o calificare nu este o utopie.



Busquets şi Dembele au avut primele şanse ale oaspeţilor, apoi Dest a ratat o mare ocazie (23), şutul său fiind respins de Navas în bară. Messi a trecut pe lângă deschiderea scorului (24), lipsindu-i un vârf de gheată pentru a trimite în plasă centrarea lui Dembele.

PSG a reuşit să deschidă scorul după o neglijenţă a lui Lenglet, care l-a călcat pe Icardi, iar Mbappe a transformat penalty-ul acordat (30). Astfel, campioana Franţei a marcat în ultimele 23 de meciuri de pe teren propriu în Champions League, iar Mbappe a ajuns la 26 de goluri în 33 de partide în acest sezon în toate competiţiile.

Kylian Mbappe a devenit cel mai tânăr jucător care ajunge să marcheze 25 de goluri în Champions League, la 22 de ani şi 80 de zile, doborând recordul lui Messi (22 ani şi 286 zile).



Barcelona a egalat în min. 37, printr-un şut formidabil al lui Messi, de la 25 de metri. Argentinianul a ajuns astfel la 120 de goluri marcate în Liga Campionilor în 149 de partide.

Până la pauză, Barca a mai avut o ocazie prin Busquets (42), al cărui şut a fost respins de Navas.



Griezmann a obţinut un penalty, în urma unui duel cu fundaşul Kurzawa, dar Messi a executat modest (45+3) şi i-a prilejuit o intervenţie remarcabilă lui Navas, care a respins în bară.



Messi a marcat în tur din penalty (al 16-lea transformat de el în Champions League), iar miercuri seara a ratat a patra sa lovitură de pedeapsă în competiţie şi prima după 2015.

Barcelona a continuat să aibă iniţiativa şi să preseze şi după pauză, dar dominarea nu a mai fost aşa de accentuată. Messi (61) a fost blocat in extremis de Marquinhos la 6 metri, apoi Navas s-a remarcat din nou în faţa lui Busquets (69).

Singura fază notabilă a parizienilor s-a consumat în min. 90, când Mbappe, pe contraatac, a ajuns în poziţie de finalizare, dar a şutat peste poartă.

Pentru Barcelona a însemnat cea mai timpurie eliminare din competiţie din ultimii 15 ani.

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală şi semifinalelor va avea loc pe 19 martie.

La Paris au evoluat echipele:
Paris SG: Keylor Navas - Florenzi (Dagba, 77), Marquinhos (căpitan), Kimpembe, Kurzawa (Abdou Diallo, 46) - Idrissa Gueye (Danilo, 59), Paredes, Verratti (Rafinha, 84) - Draxler (Di Maria, 59), Icardi, Kylian Mbappe. Antrenor: Mauricio Pochettino.
FC Barcelona: Ter Stegen - Dest (Trincao, 66), Mingueza (Firpo 35), Lenglet, Jordi Alba - Frenkie de Jong, Busquets (Moriba, 79), Pedri (Pjanic 78) - Messi (căpitan), Griezmann, O. Dembele (Braithwaite ,79). Antrenor: Ronald Koeman.

Arbitru: Anthony Taylor (Anglia).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) YOAN VALAT/EPA


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...