Fotbal: FC Barcelona l-a împrumutat pe brazilianul Philippe Coutinho la Aston Villa

Fotbal: FC Barcelona l-a împrumutat pe brazilianul Philippe Coutinho la Aston Villa

Aston Villa l-a transferat pe internaţionalul brazilian Philippe Coutinho, sub formă de împrumut până la finalul acestui sezon, de la echipa spaniolă FC Barcelona, a anunţat clubul englez de fotbal, citat de Reuters.

Conform grupării de pe Villa Park, acordul cu FC Barcelona include şi o opţiune de cumpărare a jucătorului, la expirarea împrumutului, în vară.

Philippe Coutinho (29 ani) a petrecut anterior şase ani în Premier League, unde a jucat pentru FC Liverpool, care l-a vândut în ianuarie 2018 la FC Barcelona, în schimbul sumei de 120 milioane de euro (plus 40 milioane bonusuri de performanţă), însă brazilianul nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor pe Camp Nou. El a fost împrumutat în sezonul 2019-2020 la echipa germană Bayern Munchen.

La Aston Villa, Coutinho va lucra sub comanda fostului căpitan al lui Liverpool, Steven Gerrard, care a preluat echipa din Birmingham în luna noiembrie, după despărţirea de Glasgow Rangers, formaţia internaţionalului român Ianis Hagi, pe care a condus-o în sezonul trecut la câştigarea titlului de campioană a Scoţiei.

În trei ani petrecuţi la FC Barcelona, brazilianul a disputat în total 106 meciuri, reuşind 25 de goluri şi 15 assist-uri.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...