Fotbal: FC Voluntari-Academica Clinceni 3-0, în play-out-ul Ligii I, în primul meci oficial după declanşarea pandemiei de Covid-19

Fotbal: FC Voluntari-Academica Clinceni 3-0, în play-out-ul Ligii I, în primul meci oficial după declanşarea pandemiei de Covid-19

FC Voluntari a învins-o acasă pe Academica Clinceni cu scorul de 3-0, sâmbătă, în etapa a treia a fazei play-out a Ligii I de fotbal, în primul meci oficial după declanşarea pandemiei de Covid-19, disputat fără spectatori.

Cele două echipe au oferit un duel neaşteptat de animat, mai ales în prima repriză, după lunga întrerupere datorată pandemiei.

Aproape imediat după o mare ocazie ratată de oaspeţi prin Buziuc, gazdele au deschis scorul în urma loviturii de cap a lui Simonovski, care a fructificat o centrare de pe stânga a lui Măţan. FC Voluntari şi-a mărit avantajul în min. 27, după autogolul portarului Miguel Santos.

Alexandru Tudorie, introdus de puţin timp, a înscris la capătul unui contraatac în min. 76.

Un gol marcat de Academica în min. 66, prin Mihai Dobrescu, a fost anulat de arbitrul Sebastian Colţescu, care a considerat că un jucător al oaspeţilor era în ofsaid.

Morar a fost foarte aproape de 4-0 în primul minut de prelungire. În min. 90+3, Academica a ratat şansa golului de onoare.

Alexandru Vlad, fotbalistul gazdelor, a văzut al doilea cartonaş galben în min. 84.

Echipele au efectuat câte cinci schimbări în această partidă.

Acesta a fost primul meci oficial de fotbal care s-a disputat pe teritoriul României de la declanşarea pandemiei de COVID-19 după ce partida Universitatea Craiova - FC Botoşani, programată iniţial pentru joi seară, a fost suspendată ca urmare a unui caz pozitiv depistat la gruparea moldoveană.

FC Voluntari are o singură înfrângere în Liga I în acest an. Echipa antrenată de Mihai Teja a acumulat 15 puncte şi a urcat pe locul 11, părăsind după mult timp ultima poziţie.

Academica rămâne cu 14 puncte şi este pe locul 14, ultimul.

Echipele de fotbal şi-au reluat activitatea la 15 mai, când autorităţile statului au permis antrenamentele în grupuri restrânse, în condiţii de izolare.

Începând cu data de 1 iunie, autorităţile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Joi, cu o zi înaintea reluării ediţiei 2019-2020 a Ligii I, întreruptă din cauza pandemiei, au fost depistate primele două cazuri de COVID-19 din fotbalul românesc. Două persoane, angajate ale cluburilor FC Dinamo, respectiv FC Botoşani, au fost testate pozitiv.

Liga Profesionistă de Fotbal a suspendat toate meciurile echipelor Dinamo şi FC Botoşani până la finalizarea anchetei epidemiologice a Direcţiei de Sănătate Publică.

FC Voluntari - Academica Clinceni 3-0 (2-0)
Au marcat: Marko Simonovski (21), Miguel Santos (27, autogol), Alexandru Tudorie (76)
Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin); arbitru de rezervă: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova)
Observator: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) - CCA
Cartonaş roşu: Alexandru Vlad (FC Voluntari, 84)
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Academica Clinceni /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...