Fotbal: Federaţiile au termen până pe 15 iulie pentru a face propuneri de reformare a Ligii Campionilor

Fotbal: Federaţiile au termen până pe 15 iulie pentru a face propuneri de reformare a Ligii Campionilor

Federaţiile naţionale de fotbal au termen până pe 15 iulie pentru a prezenta propunerile lor de reformare a Ligii Campionilor, care vor fi analizate de un grup de lucru al UEFA ce urmează a fi alcătuit, au anunţat, joi, surse concordante, citate de AFP.

"Noi vrem să implicăm federaţiile în procesul de consultare, solicitându-le idei care vor fi apoi examinate de grupul de lucru. Acest grup de lucru nu avea însă putere de decizie", a explicat un purtător de cuvânt al UEFA.

Prezentat la începutul lunii mai de UEFA, care lucrează în strânsă colaborare cu Asociaţia Europeană a Cluburilor (ECA), proiectul de reformare a Ligii Campionilor a fost primit cu mari rezerve de numeroase cluburi şi ligi.

Ligile organizatoare ale campionatelor naţionale şi un mare număr de cluburi au cerut, recent, Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) "o adevărată negociere" în privinţa reformei controversate a Ligii Campionilor, susceptibilă de a se transforma într-un cerc închis în 2024.

Opozanţii proiectului de reformă atribuit instanţei europene s-au pronunţat clar pentru necesitatea unui "consens" pe această temă explozivă, lăsând să planeze posibile acţiuni legale dacă va persista conflictul.

Asociaţia Europeană a Cluburilor şi preşedintele său au avansat în ultimele săptămâni argumentele lor pentru lansarea unei noi Ligi a Campionilor începând din 2024, ce tinde să devină o ligă închisă favorabilă celor mai puternice cluburi.

Noua Ligă a Campionilor ar putea cuprinde patru grupe de opt, ceea ce ar duce la o creştere a numărului de meciuri europene, precum şi un sistem care să permită celor mai bune cinci echipe din fiecare grupă să se califice direct pentru ediţia următoare, independent de clasamentul din campionatul lor.

Cluburilor mai modeste şi ligile organizatoare din campionatele naţionale se tem să-şi vadă competiţiile devalorizate, în special dacă reforma va afecta competiţiile interne prin includerea de meciuri din competiţiile europene în weekend-uri.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Viața de poveste a Ginei Pistol, vânzătoarea din Roșiori cu profesională, care a ajuns vedetă națională / Mircea Badea și Oreste au fost primii care au …

2 VIDEO Cel mai penibil moment din fotbalul românesc: „Să nu mai vorbeşti în viaţa mea cu mine!”

3 Dan Petrescu l-a scârbit și pe Ilie Dumitrescu: „Bine, mă, dacă tu crezi că eu te sun să iau informații, eu uit telefonul tău, uită-l și tu pe al meu …

4 Ciolacule, nu-i dai tu lui Budăi să citească bob cu bob ce scrie domnița asta despre greva profesorilor?

5 „Bani, cocaină, femei... erau la ordinea zilei” / Connect-R a scos la iveală noi secrete din perioada în care se droga