Fotbal feminin: Anglia a câştigat Grupa D a Cupei Mondiale, după o victorie cu Japonia

Fotbal feminin: Anglia a câştigat Grupa D a Cupei Mondiale, după o victorie cu Japonia

Selecţionata feminină de fotbal a Angliei a câştigat Grupa D a Cupei Mondiale din Franţa, după ce a învins formaţia Japoniei cu scorul de 2-0, miercuri, la Nisa, ambele echipe fiind calificate în optimi înaintea partidei directe.

Atacantul Ellen White, care a semnat recent cu Manchester City, a marcat ambele goluri, în min. 14 şi 84, potrivit AFP.

Jucătoarele antrenate de fostul internaţional Neville ar putea înfrunta China în optimile de finală, dar adversare potenţiale sunt şi Camerunul, Noua Zeelandă, Chile sau Thailanda.


Foto: (c) Jean-Paul Pelissier / REUTERS


Campioane mondiale în 2011 şi finaliste în 2015, japonezele au fost învinse de Anglia cu 2-0 şi în urmă cu opt ani, în faţa grupelor. Asiaticele vor juca în optimi contra Olandei, campioana europeană, sau a Canadei, care se vor întâlni joi în meci direct.

În cealaltă partidă a Grupei D, Argentina şi Scoţia au terminat nedecis, 3-3. Echipa sud-americană a smuls egalul în ultimele secunde, prin Florencia Bonsegundo (90+2), dintr-un penalty ratat iniţial şi repetat.

Kim Little (19), de la Arsenal, Jennifer Beattie (49) şi Erin Cuthbert (69) au adus un avantaj de trei goluri echipei scoţiene, dar Argentina a punctat rapid de două ori, prin Milagros Menendez (74) şi Florencia Bonsegundo (79).

Argentina păstrează şanse reduse de calificare în optimile de finală.

În clasamentul final, Anglia a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de Japonia, 4 puncte, Argentina, 2 puncte, Scoţia, 1 punct.


AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu