Fotbal feminin: Echipa SUA nu va merge la Casa Albă, a anunţat starul Megan Rapinoe

Fotbal feminin: Echipa SUA nu va merge la Casa Albă, a anunţat starul Megan Rapinoe

Starul naţionalei feminine de fotbal a Statelor Unite, Megan Rapinoe, a afirmat, marţi, că echipa nu va accepta, probabil, ca şi în cazul său, o invitaţie la Casa Albă după titlul mondial cucerit în Franţa, informează AFP.

"Nu voi merge, în cazul în care Casa Albă va lansa această invitaţie şi cred că toate componentele echipei cu care am vorbit vor proceda la fel", a declarat Rapinoe într-un interviu acordat postului CNN.

Megan Rapinoe, care îşi revendică homosexualitatea şi este angajată politic, a stârnit multe comentarii în timpul competiţiei afirmând că nu va merge la Casa Albă.

Conform atacantei americane, această întâlnire ar fi "o oportunitate pentru administraţia Trump de a se făli cu echipa". "Eu nu cred că acest lucru are vreun sens pentru noi. Nu-mi pot imagina că una din coechipierele mele va fi pusă în această poziţie", a insistat ea.

Rapinoe, cea mai bună jucătoare şi marcatoare a Cupei Mondiale, a atacat politica preşedintelui american. Întrebată la ce se referă exact, Megan Rapinoe a răspuns adresându-se direct şefului statului american, fixând camera de filmat: "Eu cred că mesajul dumneavoastră exclude oamenii. Dumneavoastră mă excludeţi. Dumneavoastră excludeţi oamenii care îmi seamănă".

La rândul său, preşedintele Donald Trump, care afirmase că va invita echipa americană indiferent de rezultat, i-a răspuns pe Twitter: "Megan nu ar trebui să fie niciodată lipsită de respect faţă de ţara noastră, de Casa Albă şi de drapelul nostru".

Selecţionata feminină de fotbal a Statelor Unite a cucerit al patrulea titlu de campioană a lumii din istoria sa, învingând cu scorul de 2-0 reprezentativa Olandei, în finala Cupei Mondiale 2019, desfăşurată duminică la Lyon, în faţa a 57.900 de spectatori.

Căpitanul naţionalei americane, Megan Rapinoe, a deschis scorul în minutul 61, în urma unui penalty acordat după consultarea arbitrajului video, ajungând astfel la şase reuşite de la debutul turneului. Rezultatul final a fost stabilit opt minute mai târziu, de Rose Lavelle, care a trimis balonul în plasă cu un şut de la marginea careului.

Graţie acestui succes, SUA îşi confirmă statutul de naţiune dominantă în fotbalul feminin, impunându-se în patru dintre cele opt ediţii de până acum ale Cupei Mondiale (1991, 1999, 2015 şi 2019). Americancele mai au în palmares şi patru titluri olimpice, cucerite în 1996, 2004, 2008 şi 2012. AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”