Fotbal feminin: Selecţionata Spaniei s-a calificat la EURO 2022 după o victorie cu 13-0 în deplasare

Fotbal feminin: Selecţionata Spaniei s-a calificat la EURO 2022 după o victorie cu 13-0 în deplasare

Selecţionata Spaniei s-a calificat la turneul final al Campionatului European feminin de fotbal din 2022 după o victorie zdrobitoare, cu scorul de 13-0, obţinută în faţa reprezentativei Azerbaidjanului, joi, la Baku, informează Reuters.

Esther Gonzalez şi Jennifer Hermoso, cele două jucătoare din atacul La Roja, au înscris fiecare câte cinci goluri, celelalte marcatoare ale Spaniei fiind Mariona Caldentey, Evan Navarro şi Nerea Eizaguirre.

De menţionat că Esher Gonzalez, jucătoarea echipei Levante, a marcat primele patru dintre cele cinci goluri ale sale între minutele 21 şi 31 ale jocului disputat pe ASK Arena din capitala azeră, în cadrul Grupei D a preliminariilor competiţiei continentale.

Jennifer Hermoso a marcat la rândul ei de două ori înainte de pauză, iar apoi a mai punctat de trei ori pe parcursul reprizei secunde, ajungând la un total de 42 de goluri marcate sub culorile ţării sale. Ea a devenit cu această ocazie cea mai bună marcatoare din istoria naţionalei Spaniei, depăşind-o pe Veronica Boquete (38 goluri).

Turneul final al Campionatul European feminin de fotbal trebuia să se dispute iniţial anul acesta, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, urmând să aibă loc între 6 şi 31 iulie 2022, în Anglia.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…