Fotbal: FIFA a validat utilizarea arbitrajului video la Cupa Mondială 2018

Fotbal: FIFA a validat utilizarea arbitrajului video la Cupa Mondială 2018

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a validat vineri utilizarea asistenţei video în arbitraj (VAR) în timpul Cupei Mondiale din Rusia (14 iunie - 15 iulie 2018), a anunţat preşedintele său, Gianni Infantino, citat de AFP.

"Vom avea primul Mondial, în 2018, cu VAR, acesta a fost aprobat, decis. Suntem desigur foarte mulţumiţi de această hotărâre", a declarat conducătorul forului fotbalistic mondial la finalul unei reuniuni a Consiliului FIFA, la Bogota, care a confirmat acordul dat pe 3 martie, la Zurich, de către International Football Association Board (IFAB), organismul care supervizează legile jocului de fotbal.

O adevărată revoluţie tehnologică, VAR poate fi utilizat doar în patru cazuri: validarea sau nevalidarea unui gol, atribuirea sau nu a unui cartonaş roşu, analizarea unei acţiuni în urma căreia poate fi dictat un penalty şi corectarea unei erori de identificare a unui jucător sancţionat.

"VAR este un lucru pozitiv, care aduce mai multă transparenţă fotbalului", afirmase marţi Infantino, la Lima, unde s-a aflat pentru o altă reuniune a FIFA.

"Arbitrajul video nu va fi o soluţie pentru toate în fotbal, ceea ce dorim să facem cu VAR este să evităm greşelile mari de arbitraj", a adăugat elveţianul, un fervent partizan al arbitrajului video, după ce a fost mult timp sceptic.

Experimentat începând din 2016 de către 20 de federaţii naţionale şi utilizat în aproximativ 1.000 de meciuri, în special în campionatele Germaniei şi Italiei, VAR divizează în continuare lumea fotbalului, însă va fi utilizat probabil să fie utilizat pe scară largă după Mondialul din Rusia.
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Da, cea din brațele lui Neymar este Vlăduța Lupău...