Fotbal: FIFA şi ONU au lansat o campanie împotriva trucării de meciuri

Fotbal: FIFA şi ONU au lansat o campanie împotriva trucării de meciuri

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Biroul ONU împotriva Drogurilor şi Criminalităţii (UNODC) au lansat miercuri o campanie menită să-i încurajeze pe reprezentanţii acestui sport "să vorbească împotriva trucării de meciuri", informează DPA şi EFE.

Campania "îşi propune să-i sensibilizeze pe jucători, antrenori şi oficiali în legătură cu platformele confidenţiale disponibile pentru a anunţa că au fost abordaţi de persoane suspectate de trucarea de meciuri şi să-i încurajeze să vorbească pe toţi cei din lumea fotbalului care este posibil să fi fost abordaţi", a indicat FIFA.

Mai mulţi jucători şi oficiali, printre care fosta arbitră germană Bibiana Steinhaus, şi-au exprimat susţinerea pentru această campanie.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat colaborarea între cele două instituţii: "Această nouă campanie comună a FIFA şi UNODC, la câteva săptămâni după semnarea memorandumului de înţelegere, este un mesaj puternic despre angajamentul şi hotărârea noastră absolută de a elimina trucarea meciurilor şi corupţia din fotbal".

"În această perioadă fără precedent marcată de pandemia de Covid-19 este esenţial să colaborăm cu parteneri ca UNODC pentru a garanta că jucătorii, antrenorii şi oficialii au încrederea necesară pentru a vorbi despre trucarea de meciuri şi despre orice altă problemă de integritate", a adăugat Infantino. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…