Fotbal: Flavius Stoican (Dinamo) - Trebuie să schimbăm realitatea viitorului, care este spre retrogradare

Fotbal: Flavius Stoican (Dinamo) - Trebuie să schimbăm realitatea viitorului, care este spre retrogradare

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Flavius Stoican, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este încrezător că jucătorii săi pot schimba "realitatea viitorului", salvând echipa de la retrogradare.

"Nu am mai făcut un calcul, dar vreau să scoatem puncte începând cu cei de la CSU Craiova, chiar dacă va fi o surpriză. Dacă vom reuşi lucrul acesta, pentru că toţi, şi pe bună dreptate, îi dau favoriţi. Noi, prin evoluţiile noastre, trebuie să schimbăm şi realitatea viitorului. Pentru că viitorul, şi toată lumea o vede, este spre retrogradare. Iar noi trebuie să schimbăm această realitate, noi suntem aici să încercăm să schimbăm lucrurile astea. Cred şi sper că vom reuşi, pentru că văd dorinţa jucătorilor de a încerca. Ştiam că nu va fi uşor, că vom întâlni echipe bune, că suntem pe repede înainte. Ştiam unde vin, nu mă aşteptam la lapte şi miere, şi că o să îi batem pe toţi, ştiam că nu va fi uşor", a declarat Stoican.

Referitor la discuţiile legate de o eventuală demitere a sa, Stoican a spus că e normal ca în momente dificile să se vorbească despre anumite soluţii.

"În general, atunci când nu sunt rezultate, oamenii caută soluţii, dar până nu va fi o soluţie clară eu sunt aproape de aceşti băieţi, de jucători, pentru că sunt convins că această echipă nu va retrograda. Şi merg pe dorinţa lor de a reuşi, ştiu că au potenţial. Timpul este inamicul nostru, dar cred în dorinţa lor de a salva această echipă de la retrogradare. Descumpăniţi suntem cu toţii, pentru că avem momente bune de joc, dominăm adversarul, apoi la prima acţiune luăm un gol şi apoi iarăşi începe o temere. Avem o temere, pentru că luăm goluri antologice", a mai spus Stoican.

În ceea ce priveşte partida cu Universitatea Craiova, Stoican a afirmat că va fi o surpriză dacă echipa sa va reuşi să câştige.

"Mâine o să întâlnim CSU Craiova şi dacă o să reuşim să câştigăm va fi o surpriză pentru toată lumea. Încercăm să facem acest lucru, chiar dacă starea de spirit nu este la cotele pe care mi le doresc eu. Important este să nu cedăm. Întâlnim o echipă bună, care să bate la primele locuri, dar nu trebuie să dezarmăm. Le-am spus şi jucătorilor că trebuie să demonstreze post cu post că sunt mai buni decât adversarul. Vreau să îşi arate calităţile pe teren, pentru că am jucători cu potenţial, important este să avem şi realizări", a afirmat tehnicianul dinamovist.

După 24 de etape, Dinamo ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii I, cu 12 puncte, unul mai mult decât Academica Clinceni.

Partida Dinamo - Universitatea Craiova, din cadrul etapei a 25-a a Ligii I, se va disputa joi, de la ora 19:55, pe Stadionul Dinamo.
AGERPRES (V, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”