Fotbal: Florin Bratu la preluarea echipei Dinamo - De când m-am apucat de antrenorat am sperat să vină această zi

Fotbal: Florin Bratu la preluarea echipei Dinamo - De când m-am apucat de antrenorat am sperat să vină această zi

Fostul fotbalist Florin Bratu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost prezentat oficial la conducerea tehnică a echipei Dinamo, că a sperat să preia fomaţia alb-roşie din momentul în care a început meseria de antrenor

"Am contract un an şi jumătate şi sper să fiu aici cât mai mult timp. Mi-am propus lucruri frumoase, dar e nevoie de sprijinul tuturor, de sprijinul suporterilor. E normal ca fanii să fie până la capăt alături de Dinamo, chiar dacă nu e o situaţie uşoară. Mă înham la o treabă deloc simplă, dar e foarte provocatoare pentru mine. Dinamo este într-o situaţie foarte grea, foarte complicată, dar în acelaşi timp cu încrederea pe care o am şi prin lucrurile pe care le-am învăţat sunt sigur că putem ieşi din această situaţie. Am luat decizia de a veni la clubul pe care îl îndrăgesc pentru că eu cred în această echipă, în lotul acesta. Nu ştiu dacă am fost prima opţiune, cel mai important e că s-a apelat la mine. Sincer nu mă aşteptam să vină acest moment. E însă foarte greu să refuzi Dinamo. De când m-am apucat de antrenorat am sperat să vină această zi în care să o conduc pe Dinamo. E ca un vis împlinit, dar în acelaşi timp e şi o responsabilitate foarte mare. Îi mulţumesc domnului Negoiţă pentru încredere, sunt mulţi antrenori care îşi doresc să fie acum în locul meu", a spus Bratu, care l-a înlocuit în funcţie pe Vasile Miriuţă.

"Sunt un antrenor cu principii, unul care a creat în trecut o empatie cu jucătorii şi unul care se bazează foarte mult pe disciplină, respect şi atitudine. Sunt lucruri la care ţin foarte mult. Nu m-am gândit că Dinamo poate ajunge în această situaţie (n.r. - în play-out). Dar în zadar vorbim acum de lucruri care s-au petrecut deja, trebuie să strângem rândurile şi să dăm o altă faţă echipei Dinamo. Mă gândesc şi la o reconstrucţie, adică să întinerim puţin echipa. Vreau să cunosc mai bine jucătorii, până acum i-am văzut doar din exterior. În următoarele zile voi decide şi dacă voi schimba sistemul de joc. Toţi însă care sunt acum în lot vor avea şansă să joace. E prematur să spun acum că în următorul joc voi băga 3-4 tineri", a adăugat el.

Bratu susţine că în campionat îşi propune să încheie cât mai aproape de locul 7, iar în Cupa României să câştige trofeul. "Obiectivul în campionat este să terminăm play-out-ul pe o poziţie cât mai confortabilă, cât mai aproape de locul 7. În acelaşi timp îmi propun reconstrucţia. Am încredere că se poate revigora această echipă. Am trei zile la dispoziţie să pregătesc partida importantă de la Craiova. Câştigarea Cupei e singurul obiectiv realist pe care îl avem şi de care ne vom agăţa până la capăt. Eu cred că se pot realiza în continuare lucruri interesante cu această echipă. Nu e corect să ne gândim la meciurile cu FCSB, ei sunt în play-off. Noi trebuie să fim realişti. În play-out vom avea derby-urile noastre şi sper să le abordăm serios. Cu siguranţă jucătorii vor înţelege acest lucru. Le voi spune jucătorilor că eu sunt cel mai bun psiholog. Pentru a da maximum pe teren când au probleme trebuie să discute cu mine. Eu sunt omul care ia decizii, am o experienţă de fotbalist în spate şi îi pot ajuta", a precizat Florin Bratu.

Staff-ul tehnic al noului antrenor este format din secunzii Iulian Mihăescu şi Silviu Ion, preparatorul fizic Paolo Potocnik şi antrenorul de portari Daniel Tudor.

Conducerea clubului Dinamo i-a reziliat, luni, contractul antrenorului Vasile Miriuţă după ratarea calificării în play-off-ul Ligii I. În locul său a fost instalat Florin Bratu, cel care ocupa funcţia de antrenor al selecţionatei Under 18 a României.

Fost atacant al echipei Dinamo de-a lungul a patru sezoane (2005-2006 şi 2007-2010), Florin Bratu a câştigat Supercupa României în tricoul alb-roşu, în 2005, marcând 28 de goluri în 67 de partide pentru gruparea din Ştefan cel Mare în prima ligă a României.

După o carieră impresionantă ca jucător, Florin Bratu şi-a început, în urmă cu patru ani, activitatea de antrenor principal. A antrenat Dinamo II Bucureşti (2014-2015), CS Tunari (2015-2016), Dinamo Under 19 (2016-2017) şi reprezentativa Under 18 a României (2017-2018).
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”